2020-03-28 18:08

Primarul Gabriel Mutu promite că mai construiește un parc și că dubleza bursele elevilor

 |  19:24
Primarul Gabriel Mutu promite că mai construiește un parc și că dubleza bursele elevilor

Astăzi, începând cu orele 12.00, la sediul Primăriei Sectorului 6, a avut loc prima rundă a dezbaterii publice privind Proiectul de Buget al Sectorului 6 pentru anul 2020.

Întâlnirea a fost moderată de primarul Gabriel Mutu, cu intervențiile directorilor din cadrul aparatului administrativ, pentru explicații și lămuriri suplimentare. 

 “La această primă dezbatere pe tema Proiectului de Buget pentru anul 2020, la fel ca și la întâlnirea de lucru pe care am avut-o acum două zile cu membrii Consiliului Local al Sectorului 6, am așteptat să primim cât mai multe propuneri de îmbunătățire a proiectului.

Pentru că ele nu au venit din altă parte, le-am anunțat tot eu: am solicitat suplimentarea bugetului de investiții cu 10 milioane de lei pentru construirea unui parc nou, în Prelungirea Ghencea, zonele fostelor Sere Militari și am propus dublarea burselor elevilor Sectorului 6. Sunt două proiecte pe care le voi susține și la a doua rundă de dezbateri pe buget și înaintea votului consilierilor locali. Precizez că pentru 2020, Sectorul 6 înregistrează deficit zero, la data de astăzi neavând datorii neachitate. Totodată, prioritatea noastră numărul unu rămân investițiile în sector, în condițiile în care estimăm că veniturile încasate la bugetul local din taxe și impozite vor crește cu peste 7,3%. Concret, valoarea finală a bugetului consolidat al Sectorului 6, propus pentru anul 2020, provenit din surse interne și externe, este de peste 1 miliard de lei”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Pentru noul parc, propus spre amenajare în Prelungirea Ghencea, o măsură intens solicitată de locuitorii din zonă, edilul a cerut Direcției Generale Investiții să suplimenteze bugetul cu 10 milioane de lei pentru a demara procedura de expropriere a 25.000 de mp de teren.

USR susține că este puțin pentru investiții

 Administrația PSD, condusă de Primarul Mutu, a pus în dezbatere publică un buget de 1 miliard de lei, în condițiile în care anul trecut a cheltuit doar 800 milioane de lei, sustin alesii locali sector 6 USR.

➡️ Ce face cu banii?

-Plătește peste 100 milioane de lei pentru alte bunuri și servicii.

-Peste 240 milioane de lei cheltuieli de personal.

-9 milioane pentru ''bâlciurile'' organizate de Centrul Cultural European Sector 6.

➡️ În ceea ce privește investițiile, vorbim din nou de o risipire a banilor publici:

-Administrația Piețelor Sector 6 cumpără mașină de numărat banii de 15.000 lei

-1 milion de lei se vor cheltui pentru modernizarea parcului Drumul Taberei, parc ce a fost inaugurat acum 4 ani.

-Poliția Locală Sector 6 vrea să dea și ea 10.000 lei pentru un aparat de măsurat alcoolemia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine