2020-07-11 02:45

Primarul Sectorului 5 continuă bătaia de joc. Reabilitarea termică, un fiasco

 |  12:14
Primarul Sectorului 5 continuă bătaia de joc. Reabilitarea termică, un fiasco

Locuitorii din Sectorul 5 al Capitalei sunt revoltați de reabilitarea termică facută în badjocură de firmele angajate de edilul sectorului, Daniel Florea. Multe blocuri au rămas neterminate, după ce Primăria a dat contracte la firme cu risc.

"După șase luni de reabilitare, astăzi se dau jos sechelele. Mulțumim primăriei pentru "treaba extraordinară" și mai ales pentru stilul avangardist utilizat. Mă întreb dacă pensionară de la etajul opt se simte în siguranță fără balcon doar cu un schelet metalic. Așa fapte nu vezi nicăieri. Din păcate nu este singurul bloc în această situație, se pare că dl primar preferă să cheltuiască pe fasole și concerte decât să își finalizeze proiectele", scrie Cristi Dan pe pagina sa de facebook. Surse din DNA au explicat, pentru Ziarul Puterea, că procurorii au luat la puricat deja reabilitarea termică din sector. 

La fel este și în alte zone, unde oamenii au rămas cu polistirenul pus și cam atât. Firma angajată să execute reabilitatea fie nu are angajați, fie a abandonat lucrările din cauze numai de Florea și ai lui știute.

Firma “de casă” a primarului PSD din sectorul 5, Daniel Florea, căreia i-au fost atribuite aproape toate lucrările de reabilitare termică din zona respectivă, a intrat în insolvență. Astfel, este extrem de posibil că anveloparile promise să NU se mai realizeze.  

De altfel, USR acuză primarul PSD, precum și firma intrată în insolvență, Star Pro Center Intl SRL, că aceștia au început lucrările la doar 18 din 143 de blocuri anul acesta, și nici acelea nu au fost finalizate.

“Îl somăm pe primarul Florea să facă urgent publice situațiile de lucrări, facturile achitate, scadențarul de plăti aferente tuturor contractelor de anvelopare aflate în desfășurare. De asemenea, cerem direcțiilor de specialitate din primărie să ia toate măsurile pentru a apară interesele și banii locuitorilor sectorului 5.

USR Sector 5 a atras atenția în repetate rânduri că lucrările de anvelopare vor avea probleme. Din păcate, am avut dreptate. Ramintim câteva cifre ale unei realități usturătoare:

DOAR 18 din 143 de blocuri au intrat în reabilitare în 2019, și nici acelea finalizate și departe de finalizare. Membrii USR Sector 5 au fost pe teren și le-au verificat pe toate, au documentat fiecare bloc în parte cu fotografii.

Star Pro Center INTL a avut anii anteriori profituri uriașe (45% în 2017 – 17,8 milioane lei, 49% în 2018 – 27,9 milioane lei), conform termene.ro. Parte din contractele firmei au provenit de la sectorul 5. Această firma cu un singur angajat în 2017 și 9 angajați în 2018 a câștigat licitațiile pentr anvelopari, în valoare totală de 141 milioane lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21



Parerea ta...

DESTEPT
21 Ian 2020

Lucreaza cu Vietnamezi
FLORICA
21 Ian 2020

Badjocura? Sau baTjocura?
ABRAMBURICA
04 Feb 2020

Au angajat Vietnamezi , pentru lucrari
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz