2020-05-25 14:38

Primarul Sorin Oprescu ne «încurajează»: Avem aproape 1.000 de locuri de adăpost pregătite pentru un eventual cutremur

 |  21:45
Primarul Sorin Oprescu ne «încurajează»: Avem aproape 1.000 de locuri de adăpost pregătite pentru un eventual cutremur

Municipalitatea are aproape 1.000 de locuri pregătitepentru a adăposti cetăţenii, de la 24 la 72 de ore, în cazul în care s-arproduce un cutremur, a declarat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, SorinOprescu, transmite Mediafax.

"Municipalitatea are pregătite aproape 1.000 de locuri în cazul uneiasemenea situaţii", a spus Sorin Oprescu, precizândcă ar fi mai interesant de arătat câte clădiri cu grad seismic ridicat au fostreabilitate, decât subiectul cutremurului.

Potrivit edilului şef al Capitalei, cele aproape 1.000 de locuri pregătitepentru efectele unui eventual cutremur nu pot fi făcute publice, acestea fiinddeja dotate cu toate cele necesare.

În privinţa lucrărilor de reabilitare a clădirilor cu grad seismic ridicat,edilul şef al Capitalei a arătat că, pe lângă cele opt refăcute în anii trecuţişi cele 10 aflate în lucru, anul acesta au fost începute lucrările la alte 18imobile.

"Probabil că ne apropiem de 50 de clădiri intrate înreabilitare, însă ce înseamnă 50 de clădiri când în Capitală sunt 301 imobileidentificate cu grad seismic ridicat", a mai spusOprescu.

Primarul Capitalei declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că municipalitatea sepregăteşte de mai mult timp, alături de alte instituţii, pentru efectele unuiposibil cutremur.

Potrivit edilului şef al Capitalei, s-austabilit locuri unde ar putea fi cazate persoanele care ar putea rămâne fărălocuinţă, precum şi spitalele care ar putea primi posibili răniţi.

Sorin Oprescu a precizat că, din 2011, municipalitatea va distribui truseindividuale de supravieţuire, cu prioritate cetăţenilor care locuiesc înblocurile cu risc seismic ridicat.

"În trusele pe care urmează să le distribuim, în primulrând cetăţenilor care locuiesc în blocurile cu risc seismic ridicat, se vorgăsi comprese, fiole prin care va fi asigurat necesarul de apă pentru 24 deore, un garou şi alte obiecte necesare primului ajutor", a mai spusOprescu.

Cutremure de până în 7 grade se pot produce în perioada următoare înRomânia, dar nu sunt periculoase, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX,directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, care aprecizat însă că nici până în 2030 "nu vom avea un cutremurcatastrofal".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-13Parerea ta...

TEODOR
28 Noi 2010

Chiar nu inteleg intepatura din titlul articolului,la adresa lui Oprescu!Nu depinde de nimeni daca vom avea sau nu un seism semnificativ!Iar Oprescu ,ca un edil-sef responsabil,este pregatit!
ANDREIT
29 Noi 2010

asta inseamna ca suntem pregatiti si consolidam ce avem, un om precaut precum Oprescu are grija de toate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine