2020-02-19 12:40

Primii PAȘI pentru Autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov. DECIZIA Guvernului

 |  17:31
Primii PAȘI pentru Autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov. DECIZIA Guvernului

Pași mici pentru autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov. Guvernul vrea ca de luna viitoare să înceapă procedurile de atribuire. Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă.

"Astăzi aprobăm studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti - Comarnic - Braşov, precum şi operarea autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. (...) Studiul de fundamentare pentru acest proiect strategic de investiţii, decis să se realizeze în parteneriat public-privat, l-am discutat într-o primă lectură într-o şedinţă de guvern anterioară", a declarat Viorica Dăncilă în debutul ședinței de astăzi. Potrivit premierului, în septembrie încep procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât, până la sfârşitul acestui an să fie semnat contractul. Durata de proiectare și execuție este stabilită la maximum 4 ani, cu începere din 2019.  

Durata de operare de către investitorul privat este de 20 de ani. Costurile totale estimate pentru realizarea investiţiei se ridică la aproximativ 1,36 miliarde euro.

"Sunt prevăzute şi bonificaţii din partea statului dacă lucrările de execuţie se efectuează în avans, se finalizează în avans, dar şi penalităţi pentru o eventuală întârziere", a indicat Dăncilă.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză are în lucru şi alte studii de fundamentare pentru proiectele în parteneriat public-privat. Pe măsură ce vor fi finalizate, vor fi aprobate în guvern, potrivit premierului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-30Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
31 Aug 2018

IAR TOACA BANI , PE STUDII SI PROIECTE , DUPA INTERESELE MAFIOTILOR . SA NU DEA BANI LA CEI CARE AU CUMPARAT , TERENURI , CONSTRUIT VILE , PE TRASEUL VIITOAREA AUTOSTRAZII . IN ULTIMI 20 ANI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine