2020-08-10 19:39

Primii paşi pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca. Demersurile BOR

 |  09:50
Primii paşi pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca. Demersurile BOR

Biserica Ortodoxa Română (BOR) face primii paşi pentru canonizarea lui Arsenie Boca, o comisie formată din înalţi prelaţi cercetând viaţa, activitatea şi scrierile "Sfântului Ardealului”.

Comisia a avut deja o primă întrunire în acest sens. Purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, a făcut anunţul privind cercetările făcute de B.O.R. în legătură cu Arsenia Boca.

Acesta a mai spus că scopul comisiei, al cărei președinte este Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, este acela a cerceta din punct de vedere științific și teologic activitatea Părintelui Arsenie Boca.

Sâmbătă, când a avut loc prima întâlnire a comisiei, a fost prezentată o listă cu 80 de lucrări despre viața și activitatea lui Arsenie Boca.

“Aceste publicaţii au fost repartizate spre studiu membrilor comisiei, potrivit specializării ştiinţifice şi teologice a fiecăruia. Ele vor fi studiate cu acribie ştiinţifică, apoi vor fi întocmite referate ştiinţifice, teologice, de specialitate şi toate acestea vor fi analizate într-o şedinţă ulterioară a comisiei”, a afirmat părintele Gabriel Mircescu, potrivit b1.ro.

La finalul cercetărilor, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului va intocmi o listă cu lucrările care sunt conforme cu realitatea învațăturilor Parintelui Arsenie. Comisia va putea întocmi un studiu-document ce va fi înaintat Sfantului Sinod, singurul care poate lua o decizie în privinţa canonizării Părintelui Arsenie Boca. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz