2020-06-01 17:11

Primul județ în care nu mai poți circula nici ziua

 |  10:39
Primul județ în care nu mai poți circula nici ziua

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Maramureș a decis că măsurile legate de COVID-19 promovate la nivel național că recomandări și obligatorii doar pe parcursul nopții vor fi obligatorii și ziua în acest județ, a anunțat luni seară, într-o intervenție la Digi24, prefectul județului Maramureș, Nicolae Ungur.

Astfel, maramureșenii vor putea ieși pe stradă doar în anumite scopuri, bine precizate, având asupra lor hârtia semnată cu informații asumate pe propria răspundere și adeverință de la angajator, în cazul în care se deplasează către serviciu.

În plus, în Maramureș magazinele vor avea un program special pentru persoanele vârstnice, cele mai vulnerabile la COVID-19, mai exact intervalul orar 7-11, dimineață.

"E un pionierat și e o decizie destul de dificilă, nu ne-a fost ușor", a mai spus prefectul, precizând că măsurile obligatorii sunt instituite pe perioada 25 martie - 15 aprilie.

"Încercăm să facem un lucru bun în actualul context. E o măsură bună pentru cetățenii care nu înțeleg (...) Chiar eu am auzit pe stradă comentariul 'Este o vrăjeală...'", a mai argumentat prefectul județului Maramureș.

În ceea ce privește programul special pentru vârstnici, Nicoale Ungur a spus că ideea a fost "de a proteja cea mai expusă categorie de vârstă".

Mai mult, Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivelul județului Maramureș a decis să identifice persoanele cu vârste peste 65 de ani și fără aparțînători, pentru a le sprijini în această perioada dificilă prin intermediul autorităților locale, care "cunosc cel mai bine situația lor".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine