2020-07-07 15:10

Procurorul general, despre informările SRI: Apar şi numele altor firme care au livrat servicii și produse medicale

 |  13:47
Procurorul general, despre informările SRI: Apar şi numele altor firme care au livrat servicii și produse medicale

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, vineri, că în informările SRI transmise parchetelor nu apare doar societatea Hexi Pharma, ci și numele altor firme care au livrat servicii și produse medicale.

"Aceste informații au fost destul de variate despre situația din sistemul medical, cel mai adesea cu referire la achizițiile de servicii și produse. Nu neapărat cu referire la dezinfectanți, dar la o mulțime de medicamente, produse specifice. Această chestiune urmează să o clarificăm, să vedem în câte dintre aceste note apărea această firmă. Eu aș putea să vă spun că există multe alte firme care apar și care au livrat servicii și produse medicale", a precizat procurorul general, potrivit Digi 24.

Augustin Lazăr a mai spus că, în prezent, sunt efectuate verificări, pentru a se stabili în ce măsură au fost valorificate de procurori informările SRI.

"Aceste sesizări privesc o varietate de încălcări în domeniul medical, nu se referă exclusiv la o anumită chestiune, iar noi suntem în faza în care facem o evaluare pentru a vedea modul în care au fost valorificate ele. În câteva zile, vom avea o imagine mult mai corectă asupra acestor informări și, de asemenea, vom vedea cât de multe informații dintre ele se referă în concret la problema care face obiectul investigației. Conducerea Ministerului Public vrea să-și facă o imagine despre maniera în care informările au fost preluate de către colegii de la diverse parchete, unele au mers la DNA, altele au mers la parchete din teritoriu (...) și am vrea să ne facem o imagine dacă ele au fost valorificate în anumite dosare care au fost instrumentate", a explicat procurorul general, Augustin Lazăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-27Parerea ta...

STRATEG
28 Mai 2016

Coldea sta in apropiere cu viloiu si poate au stat la o cafea . Hai bre ca masina aia a fost cam demontata , cind sa ciocnit de pomi fara numar . Nea meserie , traseul telefoanelor moderne nu se pot lua de la telefoane ? Vezi caci camerele de vederi au memorie 30 zile . Mai sint 23 zile de recuperat traseul . Sa moara mincinosul ?
ANONIM
29 Mai 2016

Procurorul general se fereste oare sa mentioneze numele altor firme care s-ar regasi in informarile transmise de serviciile de informatii, fiind informarile secrete ?
ANONIM
29 Mai 2016

Cum considerati ca au ajuns la presa informatii de natura celor comunicate de serviciile de informatii catre cei abilitati sa le primeasca , in spetele in care numele firmelor au fost facute publice ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz