2020-05-29 11:35

Producătorii trag un semnal de alarmă: dispar medicamentele ieftine

 |  17:48
Producătorii trag un semnal de alarmă: dispar medicamentele ieftine

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Guvernului verificarea datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în urma creşterii nejustificate a cuantumului taxei clawback în ultimul trimestru al anului 2014. Coeficientul "p" a crescut la 25,23% în trimestrul 4 al anului 2014 faţă de numai 20,92% în trimestrul 3.

“Efectele acestei creşteri a taxei clawback la un nivel nesustenabil vor fi catastrofale atât pentru pacienţi, cât şi pentru producătorii de medicamente generice: ritmul de dispariţie al medicamentelor cu preţ accesibil se va accentua, iar restructurările din industria locală de producţie de medicamente se vor înmulţi”, spun reprezentanţii APMGR. Nivelul deja ridicat al taxei clawback a forţat producătorii de medicamente generice din România să disponibilizeze numai anul trecut peste 300 de angajaţi. În plus, din 2011, de când a fost introdusă taxa clawback, au dispărut de pe piaţă peste 1.300 de medicamente. Mai mult de jumătate dintre acestea, 888 în total, costau mai puţin de 50 de lei, iar 45% erau fabricate în România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-03Parerea ta...

CETATEAN
03 Feb 2015

Maresc preturile acum cind , trebuie facute medicamente respectind madicatia-formula chimica . Deci pina acum se punea prafuri de talc in compozitie . Ce au vindut pina acum , nu ia controlat nimeni ? Alo dormiti protectia consumatorului ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine