2019-11-21 03:56

”Produse montane” certificate, în curând, în magazine

 |  21:24
”Produse montane” certificate, în curând, în magazine

Producătorii din zona de munte vor avea posibilitatea de a-și înregistra produsele din carne, lapte, miere sau diverse plante cu denumirea de "produs montan". În acest scop, produsele respective vor trebui certificate de ministerul de resort și vor trebui să îndeplinească o serie de condiții.

Politica de calitate a Uniunii Europene privind denumirea facultativă de calitate "produs montan" va fi aplicată și în România, potrivit unei hotătâri adoptate miercuri de Guvern.

Conform noilor prevederi, producătorii, cultivatorii, apicultorii care își desfășoară activitatea de producție în zona montană își vor putea promova produsele alimentare cu inscripția "produs montan" inclusă pe etichetă.

Ministerul Agriculturii promite că va informa consumatorii cu privire la importanța calității biologice și a garanțiilor sanitare a alimentelor "de la munte", ceea ce va determina o creștere a cererii pentru asemenea produse.

Pentru etichetarea în acest mod a produselor din zona montană, agricultorii care optează pentru această denumire trebuie să respecte o serie de condiții, de garanție a faptului că produsul este realizat în zona de munte.

Astfel, etichetarea alimentelor cu mențiunea "produs montan" poate fi realizată doar în cazul produselor obținute din animale crescute în proporție de cel puțin două treimi din viață în arealul montan și ale căror produse sunt prelucrate tot în zonele de munte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dragnea, premierul fără portofoliu PSD a promis lapte şi miere pentru oamenii obişnuiţi. Numai că programul de guvernare este plin de discrepanţe şi de discriminări. În opinia lui Dragnea, prim ministru al României fără portofoliu, oamenii obişnuiţi sunt pensionarii votanţi ai PSD. Pentru ei şi numai pentru ei sunt scutiri de toate felurile, dar cea mai flagrantă este eliminarea impozitului pe venit. Aşa că, pensiile sub 2.000 de lei scapă de povara impozitului de 16%. Nu prevăd sorţi de izbândă acestei facilităţi fiscale, când cei mai mulţi salariaţi au sub 2.000 de lei lunar
03 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray