2020-07-07 08:39

Profesoara care a lovit un poliţist revine la catedră

 |  17:42
Profesoara care a lovit un poliţist revine la catedră

Directorii unităţilor de învăţământ şi inspectorii şcolari numiţi pe criterii politicesunt principala cauză pentru care nu pot fi excluşi de la catedră profesorii cudevieri de comportament, potrivit conducerii Federaţiei Sindicatelor Libere dinÎnvăţământ. Profesoara care a lovit acum câteva luni un poliţist va reveni înfaţa elevilor graţie Comisiei de disciplină din cadrul Ministerului Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş aanunţat, ieri, că, din toamnă, profesoara Katalina Domnui, care a fost eliberată din învăţământ după ce,în luna februarie, a pălmuit un poliţist în şcoala din Sânpaul, vareveni la catedra de limba şi literatura română a şcolii generale dinlocalitatea Gheorghe Doja, unde este titular.

FederaţiaSindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că, în cele mai multe cazuri,profesorii care ar trebui excluşi de la catedră au câştig de cauză datorităprocedurilor de sancţionare organizate greşit de către conducerea unităţilor. “Este o chestiune de birocraţie. Cele mai multe cazuri ceajung la Comisia de disciplină a ministerului sunt soluţionate astfel.Profesorii au câştig de cauză deoarece Comisia de disciplină a unităţii deînvăţământ nu este capabilă să aplice o sancţiune în condiţii legale. Segreşeşte pe procedura de sancţionare. Este ca şi în cazul reţinerii permisuluiauto pentru depăşirea vitezei legale. Eu sunt prins că merg cu 100 km/h, dardau în judecată agentul pentru că nu avea voie să folosească radarul în aceazonă”, ne-a declarat secretarul general al FSLI, Liviu Pop. Acesta este convinscă reinstalarea la catedră a profesoarei din Mureş reprezintă consecinţaincompetenţei directorilor unităţilor de învăţământ şi a inspectorilor numiţipe criterii politice. “Cu siguranţă, astfel de cazuri strică imaginea profesorilor din România.Comisiile de disciplină din cadrul multor unităţi de învăţământ nu suntcapabile să organizeze toate etapele necesare sancţionării profesorilor. S-aajuns în această situaţie pentru că Ministerul Educaţiei refuză să organizezeconcursuri pentru ocuparea funcţiei de director al unei unităţii de învăţământ.Directorii sunt numiţi pe criterii politice. Nu au mai fost organizateconcursuri din 2008. Dacă erau organizate astfel de concursuri, li se cereaudirectorilor şi cunoştinţe din domeniul dreptului. Actuala conducere a ministeruluinu vrea să organizeze concursuri pentru că nu ar mai putea să numească directoriipe nepotisme”, a mai explicat Pop.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

macar asta n-a baut furadan, dartot cadere psihica se numeste sau depresie --- trebuiau amendati ambii si profesoara pentru ultraj si politistul pentru vatamare , darmacar palma aia a adus-o ''cu picioarele pe pamant'' pe profesoara. toti gresim ca nu suntem perfecti dar foarte putini recunosc cind gresesc.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz