2020-06-03 13:27

Profesorii cu vechime s-ar putea pensiona la cerere cu trei ani mai devreme

 |  13:42
Profesorii cu vechime s-ar putea pensiona la cerere cu trei ani mai devreme

Mai mulţi senatori PSD au depus două proiecte de lege, pentru modificarea Legii educaţiei, care prevede că profesorii cu peste 25 de ani de experienţă se pot pensiona la cerere cu trei ani mai devreme.

De asemenea, profesorii cu experienţă de peste 25 de ani îşi pot reduce activitatea cu două ore pe săptămână, fără să le fie afectat salariul.

"Pentru personalul didactic de predare şi de instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori (norma didactică de predare, învăţare, evaluare – n.r.) se poate reduce cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariului", se arată în proiectul de lege.

"Vorbim de cadre didactice cu vechime, cu rezultate în perfecţionare, care se apropie de pensionare. Considerăm că acestea au fost şi motivele Ministerului Educaţiei Naţionale care, pentru anul şcolar 2014 – 2015, a emis precizări conform cărora se va aproba reducerea normei fără condiţionarea de buget aprobat", susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Un alt proiect de lege depus de senatorii PSD mai prevede că "persoanalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele prevăzute de legislaţia în vigoare, dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbaţii".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine