2020-02-28 23:57

Profesorii români se şcolesc la NASA. Cum poţi participa la acest program

 |  21:01
Profesorii români se şcolesc la NASA. Cum poţi participa la acest program

Valentina Grigore

Doi profesori români de fizică s-au întors de la NASA, după ce au urmat programul de pregătire a astronauţilor. În parteneriat cu US Space&Rocket Center (USSRC), Honeywell (NYSE:HON) a dezvoltat programul premiat de şcolarizare conceput pentru a-i ajuta pe profesorii de matematică şi ştiinţe ale naturii din învăţământul mediu să educe mai eficient elevii în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM).

Profesorii au venit acasă plini de inspiraţie şi înarmaţi cu idei practice pentru revigorarea predării fizicii şi aplicarea ei în rezolvarea problemelor vieţii reale.

« Este foarte important pentru un profesor de fizică să poată trăi teoria pe care o predă la clasă de ani buni. Am aflat cum funcţionează navetele spaţiale, teoria aplicând-o apoi într-un simulator. Am făcut parte din echipa terestră, am jucat rolul cercetătorului şi al specialistului care fixează defecţiunile apărute în timpul zborului. Am participat la construirea şi lansarea unei rachete. Tot echipa mea a ieşit să repare nava în spaţiul cosmic. Absolut toate pot fi aplicate şi la clasă şi le voi introduce în conţinutul optionalului »,  a mărturistit entuziasmată Carmen Tănăsescu, profesor de fizică din Braşov.  « Am văzut cum îi pot face pe elevi să prindă cu adevărat pasiune pentru opţionalul de astrofizică, imaginile pe care le pot capta din biblioteca NASA sunt doar un instrument », a mai declarat cadrul didactic.

Poveştile misiunilor pe Lună

«Tot ce ştiam a căpătat alte dimensiuni. Am intrat în capsulele astronauţilor, am văzut cum aceştia îşi exersează manevrele în simulatoare, am fost la câţiva metri de uriaşele motoare şi componentele rachetei Saturn V, am văzut replicile modulului lunar la dimensiuni reale, a roverului lunar şi a capsulei de revenire în atmosferă a  astronauţilor... Am trăit poveştile misiunilor pe Lună pe care-mi plăcea să le spun la clasă elevilor mei, acum însă le voi putea oferi şi acele detalii concrete şi spectaculoase care dau viaţă legendelor şi stârnesc curiozitatea şi pasiunea pentru ştiinţă.  Nu se ştie în ce clasă sunt urmaşii lui Armstrong», a povestit Adrian Mehedinţi - profesor de fizică în Puchenii Mari.

Selecţia candidaţilor

Începând din 2004, educatorii şi-au împărtăşit experienţa şi cunoştinţele cu peste 2 milioane de elevi, inspirându-i pe mulţi să îşi continue educaţia şi să îşi construiască o carieră în domeniul STEM.  47 de profesori români au fost aleşi să participe la programul Honeywell Educators, în cei 10 ani.

În acest an, 204 profesori din 27 de ţări, inclusiv 144 din 43 de state şi teritorii SUA, au participat la unul din cele două programe de cinci zile oferite timp de mai multe săptămâni consecutive, începând din 11 – 24 iunie la USSRC, la Huntsville, Alabama. Pentru a ajunge la Honeywell Educators @ SpaceAcademy, candidaţii trebuie să treacă printr-un proces minuţios de selecţie. Profesorii care se califică primesc şcolarizări, călătorii dus-întors cu avionul, instruire, mese şi cazare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine