2020-05-29 09:40

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în următoarele luni

 |  18:36
PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în următoarele luni

Această primăvară va aduce temperaturi în media climatologică, dar mult mai multe precipitații, a declarat directoarea executivă a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). La vară, vremea va fi caniculară, cu puține precipitații.

PROGNOZA METEO APRILIE ȘI MAI

Lunile aprilie şi mai, din punct de vedere al regimului de temperaturi medii lunare, se pot încadra ca fiind două luni apropiate de mediile climatologice, posibil cu valori termice mai coborâte local în nordul şi centrul ţării, a mai spus Elena Mateescu. Însă, din punctul de vedere al precipitaţiilor, ”ne aşteptăm ca acestea să înregistreze o tendinţă de excedent în special în vestul, centrul şi nordul ţării".

PROGNOZA METEO VARA 2016

Potrivit estimărilor, în 2016 se va înregistra o creştere de 0,84 grade Celsius a temperaturii la nivel global, iar în ţara noastră se preconizează din nou o vară fierbinte, cu vreme extrem de secetoasă, conform datelor prezentate de specialiștii ANM, în cadrul evenimentului "Mai cald, mai uscat, mai umed: să privim viitorul în faţă”.

În lunile de vară, estimările arată că vor fi puţine ploi, mai ales în zonele de sud şi de est, fiind posibilă instalarea secetei. De asemenea, temperaturile vor depăşi frecvent 35 de grade, a mai explicat Elena Mateescu.

"Estimările Centrului European pentru prognoza vremii pe termen mediu indică, la nivelul României, pentru vara 2016 un regim de temperaturi medii lunare mai ridicat decât în mod obişnuit, în special în partea de sud, sud-est, est şi vest a ţării, zone în care temepraturile medii lunare vor putea depăşi frecvent normele perioadei şi, nu în ultimul rând, temperaturile maxime peste 35 de grade, acele zile caniculare vor fi din ce în ce mai frecvente şi persistente", a conchis directoarea ANM potrivit romanialibera.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine