2019-11-12 23:54

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în următoarele zile

 |  21:07
PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea va fi în continuare deosebit de caldã, deşi valorile termice vor marca o uşoarã scãdere faţã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri şi mai ales ziua vor fi ploi care vor avea şi caracter de aversã în sud-vestul, informează ANM.

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 6...8 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Sâmbătă

Vremea va fi în continuare frumoasã şi deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificãri cu rafale, în general, de 40...45 km/h. Temperatura maximã va fi de 19...20 de grade, iar cea minimã de 4...6 grade.

DuminicăVremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea. Vântul va avea temporar intensificãri în cursul zilei, cu rafale în general de 40...45 km/h. Temperatura maximã va fi în jur de 19 grade, iar cea minimã de 6...9 grade.

LuniRegimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate însã seara şi noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 6...7 grade.

ÎN ŢARĂ

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi averse în Banat, Crişana, Transilvania, local în Moldova şi pe arii restrânse în Maramureş şi Oltenia. În a doua parte a nopţii pe crestele montane vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 10...15 l/mp, mai ales în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade.

SâmbătăVremea va fi în continuare deosebit de caldã, deşi valorile termice vor marca o uşoarã scãdere faţã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri şi mai ales ziua vor fi ploi care vor avea şi caracter de aversã în sud-vestul, centrul şi estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. La altitudini de peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste în partea a doua a intervalului de peste 80...90 km/h, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, cu rafale în medie de 50...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.

DuminicăVremea se va menţine deosebit de caldã. În vestul, nordul şi centrul ţãrii vor fi înnorãri şi mai ales dupã-amiaza şi noaptea se vor semnala ploi ce vor avea şi caracter de aversã, iar cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat spre sfârşitul intervalului. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi în zonele de creastã, unde va depãşi 80...90 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în rest, în general cu viteze de 45...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 11 grade.

Luni Deşi în scãdere faţã de ziua anterioarã, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, exceptând sudul şi estul ţãrii, unde vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât acestea. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, în prima parte a intervalului în vest, nord şi centru şi pe arii restrânse în rest, apoi mai ales în jumãtatea de sud-est. Vor fi mai ales ploi, ce vor avea şi caracter de aversã, iar în zona montanã şi treptat în Transilvania vor fi precipitaţii mixte. Cantitãţile de apã vor fi pe arii relativ restrânse mai însemnate. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray