2020-07-10 16:52

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun!

 |  14:51
Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun!

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 15 - 28 decembrie, pentru toate regiunile din ţară. Vremea va fi în general mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă şi se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! BANAT

Pe un fond de vreme caldă pentru a doua jumătate a lunii decembrie, temperaturile maxime vor avea o scădere de la 11 grade la 5 grade în prima parte a intervalului, iar pe 20 decembrie vor reveni la 11 grade. În a doua săptămână, valorile medii termice diurne vor fi de 4...7 grade, uşor mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei. Temperaturile minime medii vor fi cuprinse, în prima săptămână, între 1 şi 4 grade, iar între 22 şi 28 decembrie vor fi apropiate de pragul de îngheţ.

În intervalele 16-18 decembrie şi 21-28 decembrie temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ploaie.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! CRIŞANA

Potrivit ANM, deşi în următoarele zile vremea se va răci treptat, temperaturile maxime se vor menţine peste valorile normale, media lor ajungând pe 18 decembrie la 4 grade. Apoi, până pe 20 decembrie maximele vor creşte din nou, atingând o medie regională de 10 grade. În a doua săptămână, valorile medii termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, urmând a se încadra între 3 şi 6 grade. Media temperaturilor minime nocturne va fi între 1 şi 3 grade până pe 21 decembrie, iar în a doua săptămână va scădea uşor, situându-se între -2 şi 0 grade.

Între 16 şi 18 decembrie şi, temporar, în intervalul 20-28 decembrie, va fi destul de ridicată probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe, predominant sub formă de ploaie.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! TRANSILVANIA

Vremea va fi uşor mai caldă decât normalul pentru această perioadă în prima săptămână, când media temperaturilor maxime va fi, în cele mai calde zile, de 7...8 grade. Temperaturile minime medii vor creşte treptat în cursul primei săptămâni, de la -4 la 0 grade, apoi vor fi în scădere spre -4 grade.

În intervalele 16-18 decembrie şi 21-28 decembrie temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mixte, favorizând pe arii restrânse producerea poleiului.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! MARAMUREŞ

ANM anunţă că vremea se va răci treptat până pe 18 decembrie, apoi va urma o scurtă încălzire, iar între 21 şi 28 decembrie temperaturile vor evolua în limite apropiate de normalul perioadei. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 9...10 grade în cele mai calde zile, dar se va situa în jur de 2 grade pe 18 decembrie şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Începând cu 16 decembrie, aproape zilnic vor fi precipitaţii slabe, mixte şi, local, condiţii de polei.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 3 şi 6 grade până în 19 decembrie, apoi va urca la 8 grade, iar în a doua săptămână va reveni rapid la 3 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi permanent negative, în cele mai calde nopţi media lor fiind de -1...0 grade, iar în cele mai reci, de -4...-3 grade.

Mai ales în intervalul 20-28 decembrie, vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte şi, pe arii restrânse, se va semnala polei.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! DOBROGEA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta, îndeosebi în prima săptămână. Astfel, media lor va fi de 11...12 grade pe 17 şi 20 decembrie şi de 6...7 grade pe 16, 18 şi 19 decembrie. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime nocturne vor fi predominant pozitive, cu o medie cuprinsă între 0 şi 3 grade. În unele dimineţi şi nopţi, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-24 decembrie, sunt de aşteptat ploi slabe.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! MUNTENIA

Vremea va fi în general mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an. Media temperaturilor maxime va varia, în prima săptămână, între 5 şi 10 grade, apoi se va încadra între 4 şi 7 grade. Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-23 decembrie, temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi nu este exclus ca, trecător şi izolat, să se formeze polei.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! OLTENIA

Şi aici vremea va fi în general mai caldă decăt în mod normal în această perioadă din an. În primele zile vremea se va răci uşor, media temperaturilor maxime ajungând pe 17 decembrie la 4 grade, apoi această medie va creşte, atingând 11 grade pe 20 decembrie. Media temperaturilor minime nocturne va creşte până la 2 grade până în 18 decembrie, iar în a doua săptămână va scădea uşor, situându-se între -2 şi 0 grade. Se va semnala ceaţă mai ales la câmpie, unde poate persista pe parcursul nopţilor şi în orele dimineţilor.

Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-23 decembrie, local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi, izolat, se va semnala polei.

Prognoza meteo în următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun! LA MUNTE

După o primă săptămână cu vreme în general caldă, ulterior regimul termic va deveni cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în prima parte a intervalului, între 0 şi 7 grade, iar între 22 şi 28 decembrie vor coborî uşor sub pragul de îngheţ.

În intervalul 16-18 decembrie vor fi precipitaţii slabe, mixte şi condiţii de polei, iar între 21 şi 28 decembrie local şi temporar va ninge în general slab, cu precădere la altitudini mai mari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz