2020-02-23 10:28

Prognoza meteo până în luna februarie. Cum va fi vremea iarna aceasta!

 |  14:25
Prognoza meteo până în luna februarie. Cum va fi vremea iarna aceasta!

Prognoza meteo până în luna februarie. Cum va fi vremea iarna aceasta! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna februarie a anului viitor. Meteorologii anunţă că temperaturile vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată ţara.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Prognoza meteo până în luna februarie. Cum va fi vremea iarna aceasta! DECEMBRIE

Potrivit meteorologilor, temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toata ţara, iar local în sud-estul şi sudul ţării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât cele normale.

De asemenea, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi normale în cea mai mare parte a regiunilor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste mediile climatologice, iar în sud, sub norme.

Prognoza meteo până în luna februarie. Cum va fi vremea iarna aceasta! IANUARIE

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste mediile climatologice local în sudul, sud-estul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal.

Precipitaţiile lunare vor fi apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul şi sudul ţării, iar în restul regiunilor acestea vor prezenta o tendinţă de excedent.

Prognoza meteo până în luna februarie. Cum va fi vremea iarna aceasta! FEBRUARIE

Potrivit estimării ANM, temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori sub mediile climatologice în zonele nordice şi centrale, local în sud-estul ţării valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile, iar în restul regiunilor, normale.

În ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, acestea se vor situa în general în limite normale în zonele estice, sud-estice şi sudice, iar în restul regiunilor, acestea vor prezenta o tendinţă spre excedent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine