2020-08-10 19:37

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece

 |  11:53
Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 octombrie - 9 noiembrie, pentru toate regiunile din ţară. Astfel, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată a anului.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. BANAT

Meteorologii precizează că intervalul de prognoză va debuta cu o vreme uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 9...11 grade şi ale minimelor uşor peste pragul de îngheţ. De asemenea, după data de 30 octombrie, vremea se va încălzi uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel că maximele diurne vor ajunge în a doua parte a intervalului de referinţă la 14...15 grade, în medie, reprezentând valori uşor peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie.

Probabilitatea de ploaie va creşte în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. CRIŞANA

Potrivit ANM, în prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor obişnuite la sfârşit de octombrie şi început de noiembrie, cu valori medii de 11...12 grade. După data de 3 noiembrie, se estimează o creştere de temperatură, astfel că maximele pot fi uşor mai ridicate decât mediile climatologic specifice perioadei, ajungând la o medie de 13...15 grade. Această tendinţă o va avea şi regimul temperaturilor nocturne, relativ scăzute în primele zile, când media regională a minimelor va fi de 0....3 grade, apoi în creştere treptată, chiar semnificativă la mijlocul celei de-a doua săptămâni, când vor fi în medie 5...7 grade.

În ceea ce priveşte probabilitatea de ploaie, aceasta va creşte după data de 5 noiembrie.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. TRANSILVANIA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când vor fi valori medii negative ale temperaturilor minime, de -5...-2 grade, chiar mai scăzute în zonele depresionare. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, cu o medie a maximelor de 9 la 12 grade în prima săptămână.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. MARAMUREŞ

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioadei din an, cu medii ale maximelor de 10...12 grade, în uşoară creştere în cea de-a doua săptămână. Temperaturile nocturne de la începutul intervalului vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii octombrie, cu minime în medie de -2...1 grad. După data de 3 noiembrie până la sfârşitul intervalului, regimul termic al minimelor va fi în creştere, cu medii de 4...6 grade, valori mai ridicate decât normalul datei.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 5 noiembrie.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. MOLDOVA

Potrivit estimării ANM, până în jurul datei de 2 noiembrie, vreme se va menţine mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu precădere la începutul intervalului, când valorile minime, mediate pe regiune, vor fi de -5...0 grade, iar cele maxime de 5...8 grade. Apoi, temperaturile vor fi uşor peste cele climatologic specifice pentru prima decadă de noiembrie, cu minime de 3...6 grade şi maxime de 12...14 grade, valori medii regionale.

În prima săptămână vor fi posibile doar burniţe pe spaţii restrânse, în ultimele zile ale intervalului de referinţă va creşte probabilitate de ploaie.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. DOBROGEA

Începând din 30 octombrie vremea se va încălzi uşor şi treptat. Valorile termice vor deveni apropiate de norma perioadei, iar la sfârşitul intervalului se pot situa chiar peste mediile climatologice specifice începutului de noiembrie. Temperaturile maxime vor creşte de la medii de 10...12 grade la 14...16 grade, iar minimele nocturne vor ajunge la un ecart între 5 şi 9 grade.

Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, local în primele două zile, iar la sfârşitul intervalului de prognoză probabilitatea de ploaie va fi destul de ridicată.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an în primele zile ale intervalului, astfel că valorile maxime vor fi de 5...8 grade, iar cele minime de -1...3 grade, în medie. După data de 30 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor, iar regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în cea de-a doua săptămână în medie de 13...15 grade.

Precipitaţii slabe, mixte, vor fi pe spaţii restrânse în primele zile. Ploi vor mai fi posibile şi spre sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. OLTENIA

Vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile ale intervalului, astfel că valorile maxime vor fi de 5...7 grade, iar cele minime de -1...3 grade, în medie. După data de 30 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor, astfel că, treptat, regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în cea de-a doua săptămână, în medie, de 13...14 grade.

Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 6 noiembrie.

Prognoza meteo până pe 9 noiembrie în toate regiunile. Vremea, deosebit de rece. LA MUNTE

Regimul termic diurn va fi în creştere uşoară şi treptată, de la o medie de 4...6 grade în prima săptămână, la 7...9 grade în cea de-a doua, când temperaturile vor deveni uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Mai semnificativă va fi creşterea temperaturilor minime, de la valori negative în prima săptămână, cu o medie de -3...-1 grad, la valori de 1...3 grade în cea de-a doua.

Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 5 noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz