2020-07-06 19:09

Prognoza meteo pentru WEEK-END. Temperaturile cresc, ploile și vijeliile nu contenesc

 |  17:23
Prognoza meteo pentru WEEK-END. Temperaturile cresc, ploile și vijeliile nu contenesc

Vremea se va încălzi se va încălzi în acest week-end, până la 28 de grade Celsius, însă nu scăpăm de nici un fel de ploi. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, vor fi şi căderi de grindină. Temperaturile maxime vor ajunge până la 28 de grade.

În noaptea de joi spre vineri vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, rafale de vant ale vântului și posibil căderi de grindină, local în sudul țării și în zona de munte, îndeosebi a Carpaților Meridionali, iar pe spații mici și în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 15...25 l/mp și pe arii restrânse, 40...50 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

La București cerul va fi temporar noros, favorabil averselor, descărcărilor electrice și intensificărilor vântului, condiții în care cantitățile de apă pot atinge 15...20 l/mp. Temperatura minimă se va situa în jurul a 12 grade.

VINERI

Vremea se va încălzi față de intervalul anterior. În vest și in sud-vest cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în cursul zilei. În restul teritoriului, manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala local, mai ales după-amiaza și noaptea. Izolat vor fi căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest și 28 de grade în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

La București vremea se va încălzi, devenind normală termic. Cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade.

SÂMBĂTĂ

Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de ziua precedentă în jumătatea estica, unde înnorările vor fi accentuate și mai ales în cursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni, valorile termice vor mai crește ușor față de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Izolat vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 16 grade.

În Capitală cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade.

DUMINICA

Vremea se va încălzi ușor, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această dată, dar se va menține în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie, din a doua parte a zilei local în jumătatea de est a țării și pe spații mai mici în restul zonelor, iar noaptea în special în sud-vest și în zona montană aferentă. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

Vremea se va încălzi ușor și la București, devenind chiar caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grad


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz