2020-08-11 16:35

Prognoza meteo pentru week-end: Vreme caldă și frumoasă în toată țara

 |  09:50
Prognoza meteo pentru week-end: Vreme caldă și frumoasă în toată țara

Florentin Dincă

Meteorologii ne anunță că în acest week-end vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi care pot ajunge până la 26 de grade.

Vineri

Vremea va fi frumoasă, cerul va fi variabil, însă după-amiaza şi în prima parte a nopţii în sudul ţării precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi înnorări temporare şi pe spaţii restrânse averse posibil însoţite de descărcări electrice. Izolat, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă dimineata. Vântul va avea unele intensificări în jumătatea de est a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 18 grade în Bucovina şi 26 de grade în sud-vestul ţării. În Capitală, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în partea a doua a zilei, când vor fi condiţii pentru averse. Vântul nu ne supără, iar maximele vor fi în jur de 24 grade.

Sâmbătă

Vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza şi în prima parte a nopţii în regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla cu uşoare intensificări în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade pe litoral si 26 de grade in Banat. Vremea va fi frumoasă şi pentru bucureşteni la început de weekend, cu cer variabil şi vânt ce adie plăcut. Temperatura se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

Duminică

În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi în zonele montane vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi în prima parte a nopţii, iar izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral şi 25 de grade în Lunca Dunării. În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.

Luni, vremea va deveni instabilă şi se va răci. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane, iar după-amiaza şi noaptea şi în sud şi est, unde se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat pot fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade. De marţi până aproape de weekend-ul viitor temperaturile cresc uşor şi trec de mediile climatologice ale acestei perioade, informează romaniatv.net. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului, îndeosebi în regiunile extracarpatice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz