2020-01-20 20:33

PROGNOZA METEO: Vremea se schimbă din nou

 |  15:59
PROGNOZA METEO: Vremea se schimbă din nou

România scapă de ger și temperaturile încep să crească ușor. După o răcire în intervalul 29-31 ianuarie, însă din 1 februarie vremea devine mai călduroasa decât ar fi normal în luna februarie.

ANM a publicat prognoza pentru perioada 25 ianuarie - 7 februarie, scrie Ziare.com:

Banat. Vremea se va incalzi treptat saptamana aceasta, asa ca media maximelor va creste de la 2 grade pe 25 ianuarie la 10 grade pe 28 ianuarie, in timp ce minimele vor depasi usor pragul inghetului. Intre 29 si 31 ianuarie se mai raceste putin, insa pana pe 7 ianuarie temperaturile ajung sa fie mai ridicate decat in mod normal.

In primele 2-3 zile ale acestei saptamani se vor semnala precipitatii slabe, mixte, si vor fi conditii de polei. Va ploua slab, local, spre finalul saptamanii si din nou in intervalul 1-5 februarie.

Crisana. Si aici se incalzeste treptat, astfel ca valorile termice diurne vor ajunge de la 1 grad pe 25 ianuarie la 9 grade pe 28 ianuarie, in timp ce valorile termice nocturne vor atinge 2-3 grade. In intervalul 29-31 ianuarie va fi putin mai rece, insa apoi vremea va fi caracterizata de temperaturi pozitive, peste media obisnuita in aceasta perioada.

Se vor semnala precipitatii mixte, dar slabe, in primele doua zile, cand s-ar putea forma si polei. La finalul acestei saptamani va ploua slab, local, iar precipitatiile vor reveni in perioada 1-5 februarie.

Transilvania. Temperaturile din timpul zilei vor creste de la -2 grade pe 25 ianuarie la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice din timpul noptii, desi se mentin negative, se vor apropia treptat de 0 grade. Din 29 pana pe 31 ianuarie vremea se va raci usor, insa din 1 februarie temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal.

In primele 2-3 zile vor cadea precipitatii slabe, mixte, care reapar la finalul acestei saptamani. Este posibil sa ploua si intre 1 si 6 februarie, cand vor fi conditii de polei.

Maramureș. Valorile termice diurne vor creste de la -2 grade pe 25 ianuarie la 6 grade pe 28 ianuarie, iar cele nocturne se vor apropia de punctul de inghet. Va fi mai rece intre 29 si 31 ianuarie, dar vremea se incalzeste semnificativ incepand cu 1 februarie.

Sunt sanse mai mari sa cada precipitatii slabe, mixte, in primele doua zile, spre finalul acestei saptamani si temporar in intervalul 1-7 februarie. Este posibil sa se formeze polei.

Moldova. Si aici se incalzeste vremea, asa ca media maximelor va creste de la 0 grade pe 25 ianuarie la 9 grade pe 28 ianuarie, in timp ce maximele vor depasi usor punctul de inghet. Pana pe data de 7 februarie, temperaturile vor fi doar cu plus ziua si usor negative noaptea, fiind mai cald decat in mod normal in ultima luna de iarna.

Sunt asteptate precipitatii salbe, mixte, pe 25 si 26 ianuarie, spre finalul acestei saptamani si din nou in perioada 1-5 februarie. Este posibil sa se formeze polei.

Dobrogea. In perioada 29 ianuarie-7 februarie se vor inregistra temperaturi pozitive atat ziua, cat si noaptea, ceea ce inseamna ca vremea va fi mai calduroasa decat specificul perioadei.

Sunt posibile fulguieli la inceputul saptamanii. Va ploua slab, local, la finalul saptamanii si din nou in perioada 2-6 februarie.

Muntenia. Desi vremea se incalzeste treptat, abia din 29 ianuarie media temperaturilor nocturne va ajunge la 0 grade. In schimb, valorile termice din timpul zilei vor deveni pozitive inca din 26 ianuarie si vor urca pana la 8 grade pe 28 ianuarie. Vremea se raceste usor intre 29 si 31 ianuarie, insa din 1 februarie se vor inregistra zilnic valori termice pozitive, fiind mai cald decat in mod normal.

Izolat se vor semnala precipitatii slabe si va ninge in perioada 3-5 februarie. Izolat vor fi conditii de polei.

Oltenia. Vremea se incalzeste si aici, asa ca temperaturile nocturne vor atinge pragul inghetului pe 29 ianuarie. Valorile termice din timpul zilei vor deveni pozitive inca din 26 ianuarie, ajungand pana la 8 grade pe 28 ianuarie. Vremea se racestea apoi, insa din 1 februarie devine din nou calduroasa pentru data din calendar.

Va ploua izolat, cu o probabilitate mai mare intre 2 si 6 februarie. Este posibl sa se formeze polei.

La munte. Vremea devine treptat mai calduroasa, asa ca temperaturile maxime vor creste de la -5 grade pe 25 ianuarie la 4 grade pe 28 ianuarie. De asemenea, minimele vor ajunge pana pe 28 ianuarie la -2 grade. Se raceste usor intre 29 si 31 ianuarie, insa din 1 februarie se incalzeste din nou, valorile termice fiind peste specificul perioadei.

Va ninge slab in primele 2-3 zile, spre finalul primei saptamani si din nou in intervalul 1-7 februarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray