2019-07-20 12:33

PROIECT. Adio AJUTOR SOCIAL dacă refuzi să munceşti ca ZILIER

 |  09:57
PROIECT. Adio AJUTOR SOCIAL dacă refuzi să munceşti ca ZILIER

Mai mulţi deputaţi PNL au înregistrat la Senat un proiect de lege potrivit căruia cei care primesc ajutor social şi care refuză de a lucra ca zilieri va duce imediat la încetarea acordării venitului minim garantat.

„În scopul valorificării forţei de muncă locale, primarii au obligaţia să întocmească Registrul Zilierilor, pe baza solicitărilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale sau alţi beneficiari de lucrări în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, care au nevoie de forţă de muncă şi funcţionează pe raza unităţii administrativ-teritoriale, denumite în continuare beneficiari de lucrări, dar şi a listei cu persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social”, se arată în proiectul legislativ iniţiat de deputaţii PNL.

Potrivit propunerii de lege depuse la Senat, persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social sunt obligate să se înscrie în Registrul Zilierilor în termen de 10 zile de la data emiterii dispoziţiei de acordare a venitului minim garantat de către primar, iar repartizarea activităţilor se realizează de către primar. „Persoanele apte de muncă din familiile beneficiarilor de ajutor social care refuză participarea la activităţile prevăzute în Registrul Zilierilor pierd dreptul la ajutor social”, prevede proiectul normativ.

De asemenea, refuzul persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a se înscrie în Registrul Zilierilor conduce la încetarea dreptului de fi beneficiare de ajutor social, scrie Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray