2019-10-15 05:33

Proiect CGMB: Piața Victoriei - loc pentru proteste. Târgurile, organizate doar în zone speciale

 |  11:36
Proiect CGMB: Piața Victoriei - loc pentru proteste. Târgurile, organizate doar în zone speciale

Uniunea Salvați România propune adoptarea de către CGMB a unui proiect de hotărâre prin care Piața Victoriei să fie spațiu rezervat manifestărilor civice și sindicale. Proiectul ar urma să fie suspus votului Consiliului pe data de 8 decembrie. Pe de altă parte, tot în aceeași zi, edilul-șef Gabriela Firea, vrea să explice de ce vrea târg de colinzi în Piața Victoriei.

Președinte USR București, Roxana Wring, spune că va discuta cu colegii din PNL pe marginea acestui subiect. "Dincolo de competiția firească dintre partidele pe care le reprezentăm, trebuie să înțelegem că, în chestiuni majore, este necesară colaborarea și susținerea reciprocă", a declarat Wring, citată în comunicat. 

"USR București va solicita convocarea unei ședințe extraordinare a CGMB, cu două puncte pe ordinea de zi: analizarea modului în care s-a decis organizarea unui festival în Piața Victoriei și adoptarea unui proiect de hotărâre prin care acest spațiu să fie rezervat manifestărilor civice, sindicale etc. În acest sens, USR propune consilierilor municipali PNL să susțină inițiativa privind convocarea unei ședințe extraordinare și să voteze proiectul privind destinația spațiului din Piața Victoriei. Conform legislației în vigoare, ședințele CGMB pot fi convocate la solicitarea unei treimi din numărul consilierilor municipali", se arată într-un comunicat al USR, remis luni AGERPRES. 

Conform comunicatului, demersul USR vine în contextul în care primarul general Gabriela Firea a decis zilele trecute organizarea unui festival în Piața Victoriei. "USR a criticat acest demers și a arătat că este unul exclusiv politic. Confirmarea acestui fapt a venit inclusiv de la un primar social-democrat, care a recunoscut că decizia privind organizarea Festivalului în Piața Victoriei a fost luată în interiorul PSD. O astfel de practică, prin care instituția Primăriei este pusă în slujba unui partid politic, trebuie sancționată de urgență. Deciziile în administrație trebuie luate în funcție de rațiuni administrative și nu în funcție de rațiuni politice", se arată în comunicat. 

În acest context, se menționează în comunicat, se impune reglementarea, prin hotărârea CGMB, a faptului că Piața Victoriei rămâne spațiu rezervat pentru manifestări civice, sindicale etc. "O astfel de hotărâre este necesară pentru a preveni adoptarea unor decizii administrative în scop politic și pentru a garanta acestui spațiu bucureștean destinația deja consacrată prin manifestările publice din ultimii ani. Evenimentele publice de tipul festivalurilor de sezon sau al concertelor se pot desfășura în spațiile în care, în mod tradițional, s-au desfășurat până acum în București. Pentru astfel de evenimente publice este nevoie de accesibilitate sporită pentru cetățeni (semafoare, treceri de pietoni, acces facil la mai multe linii de transport public în comun etc.) și de o serie de caracteristici ale spațiului respectiv care să permită securizarea și prevenirea riscurilor de accidente sau incidente de orice tip", precizează sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-05Parerea ta...

ANONIM
05 Dec 2017

DROGATII ASTIA TREBUIE IGNORATI SI LASAT SA URLE PANA LA PRIMAVARA SI CEI CARE AU CEVA DE FACUT SA-SI VADA DE TREABA LOR TOTI IS NISTE SLUGOI DEZAXATI CA SI;; BATAUSUL DE BATRANI;;
@ ANONIM
05 Dec 2017

SUBSCRIU......AS VREA SA II VAD CUM URLA LA LUNA......CU L ....NU CU ....P...... hihihi
FLOREA MIHAI
05 Dec 2017

IN 1990 MARIAN MUNTEANU afacut ce fac acesti indivizi in prezent A stat acolo cu fel de fel de dezaxati zi si noapte urland 2 saptamani contra guvernului pus cu aprobarea parlamentului si a partidului care a castigat alegerile Voiau sa faca o lovitura de stat ca la putere sa se instaleze ei Deci au stat 2 saptamani Acolo isi faceau nevoile acolo se dezmatau Circulatia a fost oprita in tot acest timp IN aceste conditii minerii sub conducerea lui Cozma au venit la Bucuresti .,i au fugarit pe cei de acolo si au facut curat Era omizerie de nedescris fiind vara mirosea ingrozitor si era pericol de epidemie S a dovedit ca Marian Munteanu era legionar Acestia cred ca sant din aceeasi categorie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray