2019-10-19 20:32

Proiect MAI: Bani în plus pentru poliţişti privind ORELE SUPLIMENTARE. Ce angajaţi vor beneficia

 |  12:17
Proiect MAI: Bani în plus pentru poliţişti privind ORELE SUPLIMENTARE. Ce angajaţi vor beneficia

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a supus dezbaterii publice ordinul care stabileşte plata orelor suplimentare pentru poliţiştii care desfăşoară activităţi deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut. Aceştia vor putea fi plătiţi în limita a 180 de ore suplimentare anual şi cu încadrarea în sumele alocate pentru plata acestei munci.

MAI anunţă că regula de bază va rămââne în continuare compensarea prin zile libere, orele suplimentare urmând a fi plătite doar acolo unde liberele nu sunt posibile din cauza lipsei de personal.

Potrivit MAI, măsura plăţii orelor suplimentare a fost luată, cu caracter de excepţie, numai pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în condiţiile în care pentru restul personalului bugetar orele suplimentare se compensează numai cu timp liber corespunzător.

Citeşte şi Viaţă de bugetar: concedii de odihnă decontate în limita a 1450 de lei de persoană

Proiectul de ordin supus dezbaterii publice reglementează condiţiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de poliţişti, precum şi activităţile desfăşurate de aceştia.

Potrivit documentului, se vor putea plăti orele suplimentare efectuate în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României, în situaţii de urgenţă, în personalizarea, emiterea şi evidenţa generală a documentelor de identitate şi a paşapoartelor simple, în emiterea şi evidenţa permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor rutiere, atunci când:a) au un grad ridicat de risc asupra integrităţii fizice, sănătăţii sau vieţii personalului implicat;b) au un grad ridicat de complexitate şi dificultate;c) presupun intervenţia specializată în funcţie de nivelul de urgenţă şi/sau gravitate al situaţiei/evenimentului;d) în situaţii de catastrofe, calamităţi, tulburări de amploare ale ordinii şi siguranţei publice ori alte asemenea evenimente, la creşterea capacităţii operaţionale a unităţii.

”Regula de bază rămâne compensarea cu ore libere plătite, iar atunci când acest lucru nu este posibil din cauza deficitului de personal, munca suplimentară va fi remunerată. Munca suplimentară se dispune de şeful ierarhic, în scris, fără a se putea depăşi 180 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite, se poate aproba prestarea muncii suplimentare peste plafonul de 180 de ore anual, dar nu mai mult de 360 de ore anual, în baza unui raport nominal întocmit de şeful ierarhic”, anunţă MAI.

Şefii unităţilor care au calitatea de ordonatori de credite analizează la începutul fiecărei luni situaţia orelor suplimentare în vederea încadrării în fondurile bugetare alocate pentru plata acestei munci, respectiv în limita de 3% din suma soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă.

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise MAI în termen de 10 de zile calendaristice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-11Parerea ta...

ILIE DE LA SCULARIE
11 Apr 2018

Doi zero pentru Coarna. Nu cred ca e cea mai buna masura , marirea de salarii. Incurajeaza nemunca.
ENEAS
11 Apr 2018

Tehnic vorbind ,s-a ales praful de Legea Unica a Salarizarii!Fiola poate sa se stearga cu legea unde ii recomandam noi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray