2020-05-29 11:25

Proiect nou privind legea pensiilor

 |  12:56
Proiect nou privind legea pensiilor

Conform unui nou proiect de lege privind pensiile militarilor, vechimea necesară în serviciu s-ar putea reduce de la 15 la 10 ani.

Legea va fi destinată specialiştilor cu înaltă sau dublă calificare profesională, încadraţi pe filieră externă, potrivit unui proiect de completare a legii privind pensiile militare de stat, depus la Senat,scrie Agerpres.

Iniţiativa legislativă, depusă la Senat de trei deputaţi PSD, propune modificarea articolului 16 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât, în situaţia specialiştilor cu înaltă şi/sau dublă calificare profesională, încadraţi pe filieră externă în vederea îndeplinirii atribuţiilor instituţiei, vechimea în serviciu să fie de cel puţin 10 ani.

Potrivit expunerii de motive, "condiţia cumulativă a vechimii în serviciu de cel puţin 15 ani pentru deschiderea dreptului de pensie militară produce, pentru încă cel puţin 24 de luni de la intratrea în vigoare a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, situaţii de dublă discriminare, după vârstă şi gen, a unei întregi categorii de personal de specialitate, încadrate direct, în temeiul unor dispoziţii legale ce au prevăzut drept condiţie esenţială pentru deschiderea dreptului de pensie vechimea minimă în serviciu de 10 ani, întâi numai pentru femei şi apoi, în mod egal, pentru femei şi bărbaţi".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-04Parerea ta...

UN PENSIONAR NEMILITAR
05 Oct 2015

Oare se va gandi cineva vreodata sa vada daca exista, intre toti pensionarii, indiferent de legea care s-a aplicat la iesirea la pensie: - corectitudine si comparatie -cuantumul unui pensionar /pensionabil pe legi speciale , daca ar fi tratat ca muritorul de rand???????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine