2020-07-02 10:18

Proiectul de lege privind adopţia, adoptat

 |  14:35
Proiectul de lege privind adopţia, adoptat

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 273/2004 privind adopția, care prevede simplificarea procedurilor, a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaților.

În dezbaterile din plenul Camerei Deputaților, liberalii au anunțat că vor vota acest proiect.

„Proiectul de lege vine în sprijinul copiilor abandonați și al familiilor care doresc să adopte. (...) Acest proiect dorește să contribuie la creșterea numărului de copii adoptați, pentru a oferi o șansă de a crește în siguranța și dragostea unei familii. În România, de ani de zile, numărul copiilor abandonați în sistem este constant, în jur de 60.000, și peste 1.000 de copii în fiecare an sunt abandonați în spitale, dintre aceștia anul trecut, până la 30 septembrie, doar 3.800 au fost declarați adoptabili și doar 562 au fost adoptați, anul trecut, în România și 11 copii au fost adoptați internațional", a afirmat deputatul PNL Florica Cherecheș.

Deputatul PSD Rovana Plumb a anunțat, la rândul său, că social-democraţii susţin proiectul de lege.

"Anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, prin Ministerul Muncii, a inițiat modificarea cadrului procedural privind adopțiile, astfel încât acest sistem să devină mult mai flexibil pentru a putea da o șansă fiecărui copil care a fost abandonat sau care a fost scos din familie din anumite motive de a se bucura de dragostea unor părinți", a explicat Rovana Plumb.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz