2020-08-13 06:30

Propunere în atenția Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Evaluarea organizațiilor care ajută bolnavii de cancer - cerință la acreditarea spitalelor

 |  17:02
Propunere în atenția Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Evaluarea organizațiilor care ajută bolnavii de cancer - cerință la acreditarea spitalelor

Fundația HOSPICE Casa Speranței propune Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) ca, din 2017, să includă în sistemul de acreditare a spitalelor evaluarea furnizorilor de îngrijiri paliative după standarde și instrumente specifice. Acestea au fost create în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Norvegia, Islanda și Liechtenstein și derulat în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iași și Spitalul Municipal Câmpia Turzii.

Principalul beneficiu adus de acest sistem de evaluare este al pacientului cu cancer sau alta boală cronică progresivă și incurabilă, care odată internat sau vizitat la domiciliu de un serviciu acreditat, va primi îngrijiri paliative de la o echipă multidisciplinară, ce va răspunde tuturor nevoilor sale: fizice dar și emoționale, sociale, spirituale.

Conform standardelor suspomenite, o echipă de paliație va trebui să includă: medic, asistent medical, asistent social, psiholog, infirmier, îngrijitor și optional- terapeut, coordonator de asistență spirituală, dietetician, farmacist, voluntari.

HOSPICE Casa Speranței pune la dispoziție pe www.studiipaliative.ro iar Asociația Natională de Îngrijiri Paliative preia pe www.anip.ro Ghidul furnizorului de servicii de îngrijiri paliative în vederea acreditării și Foaia de observație clinică generală în îngrijiri paliative (propusă spre preluare Ministerului Sănătății).

Ghidul furnizorului de servicii de îngrijiri paliative prezintă pașii concreți care trebuie urmați in perioada de pregătire a vizitei de evaluare, desfășurarea vizitei propriu-zise și finalizarea procesului prin raportul de evaluare și acordarea acreditării. De asemenea, sunt atașate modele ale diferitelor documente și instrumente de lucru foarte utile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz