2020-02-18 21:32

Propunere privind orele de religie

 |  22:32
Propunere privind orele de religie

Reprezentanţii elevilor din Constanţa vin cu o propunere referitoare la orele de religie: elevii care au împlinit 14 ani ar trebui să decidă singuri dacă vor să participe la ore, şi nu părinţii lor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis Mediafax, marţi, de Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa, cele două organizaţii "consideră nelegale prevederile art. 3 alin. (1) din Metodologie, cât şi art. 18 din Legea educaţiei naţionale, conform căreia în cazul elevului minor, cu vârsta de peste 14 ani, părinţii sau tutorii legali ai acestuia decid asupra frecventării orei de religie şi inerent asupra adeziunii sale religioase".

"Conform dispoziţiilor Codului Civil, precum şi conform art. 30 din Legea 272/2004, minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul de a-şi alege confesiunea religioasă. Acesta este îndreptăţit şi în acelaşi timp competent să decidă dacă doreşte să frecventeze ora de religie. Mai mult, obligaţia de a participa la procesele unui act religios fără voinţă proprie reprezintă o infracţiune. Considerăm necesară respectarea dreptului la conştiinţă şi libertate de adeziune a minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă, astfel, condamnăm faptul că elevii între 14 şi 18 ani nu au posibilitatea de a alege singuri dacă doresc sau nu să participe la ora de religie", se arată în comunicat.

Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa susţin că opţiunile unui elev se pot modifica pe parcursul a 12 ani de studiu şi militează pentru dreptul acestuia de a decide dacă participă sau nu la ora de religie.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine