2020-08-15 23:06

Protecţia Consumatorilor defineşte: Spaţiile închise unde fumatul este interzis

 |  16:30
Protecţia Consumatorilor defineşte: Spaţiile închise unde fumatul este interzis

P24

Conform noilor prevederi legale, ce vor intra în vigoare începând cu data de 16 martie 2016 cu privire la prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, InfoCons face anumite precizări. Protecţia Consumatorilor public nivelul amenzilor acordate pentru nerespectarea legii.

Legea antifumat a creat multe nemulţumiri şi neajunsuri, mai ales proprietarilor de baruri şi cafenele. Protecţi Consumatorilor vine cu precări privind definirea spaţiilor închise în spiritual legii.

“Fumatul va fi interzis în: toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă (orice spaţiu care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare.); mijloacele de transport în comun (orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor); locurile de joacă pentru copii (orice spaţiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către copii); unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private”, se spune într-un comunicat transmis redacţiilor. Atenţie la ţigareta electronică! În mijloacele de transport în comun este interzisă inclusiv folosirea țigaretei electronice.

Amenzile prevăzute de lege

Încălcarea legii prevede sancţiuni diferite. Persoanele fizice prinse că au fumat în locuri nepermise pot fi sancţionate cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 de lei. Persoanele juridice care nu se conformează legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

În cazul în care se doreşte obținerea plăcuței și în dialectul braille, pentru  persoane cu deficiențe de vedere, acestea se pot obţine făcând o solicitare pe adresa de e-mail contact@infocons.ro.

Agenții economici pot descărca cu titlu gratuit, pentru a fi afișate la vedere în conformitate cu legislaţia națională, plăcuțele cu numerele de informare pentru consumatori. InfoCons a lansat site-ul http://www.telefonulconsumatorului.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz