2020-01-29 04:40

PROTEST al bicicliştilor în Bucureşti: ”Şi pe BICICLIȘTI îi aşteaptă cineva acasă!” / PROPUNERILE lor pentru creșterea siguranței în trafic

 |  11:13
PROTEST al bicicliştilor în Bucureşti: ”Şi pe BICICLIȘTI îi aşteaptă cineva acasă!” / PROPUNERILE lor pentru creșterea siguranței în trafic

Bicicliştii protestează duminică, în Piaţa Universităţii,, faţă de scăderea siguranţei pe drumurile publice. Protestatarii vor pune bicicletele una lângă alta, în şir, iar mesajele vor fi afişate pe ele.

”Nu uitaţi, duminică ieşim în stradă, în Piaţa Universităţii (spre Piaţa Romană), pe trotuarul de lângă Arhitectură, pentru a trage un semnal de alarmă privind scăderea siguranţei rutiere pe drumurile publice. Sunteţi aşteptaţi cu bicicleta (sau fără) de la ora 16:00”, spun organizatorii evenimentului intitulat ”Şi pe biciclişti îi aşteaptă cineva acasă!” este mesajul biciclistilor.

”Adunarea publică îndeplineşte toate condiţiile legale de organizare, Primăria Capitalei fiind notificată despre organizarea evenimentului”, precizează organizatorii.

De asemenea, ei au depus la Directia Rutiera a Politiei Romîne ei un set de propuneri legislative care vizează creşterea siguranţei rutiere:

-eliminarea interzicerii mersului cu bicicletă pe drumurile publice până la vârsta de 14 ani (România este singura ţară din lume care interzice copiilor să meargă pe bicicletă pe drumurile publice!) 

-permiterea utilizării bicicletei pe trotuar, până la vârsta de 8 ani 

-scăderea amenzilor în cazul bicicliştilor (în momentul de faţă, lipsa soneriei la bicicletă este mai drastic sancţionată decât multe dintre abaterile făcute la volanul unei maşini) 

-scăderea limitei de viteză la care se aplică sancţiuni atunci când se depăşeşte viteza în zona urbană 

-introducere de noi indicatoare (utile pietonilor şi bicicliştilor) 

-condiţii mai bune pentru pietoni (minim 2 m de fâşie de trotuar-termen nou) 

-reglementări privind circulaţia trotinetelor electrice 

-măsuri mai simple pentru aplicarea de sancţiuni în cazul opririi neregulamentare a autovehiculelor 

-posibilitatea aplicării de sancţiuni către autorităţi, atunci când execută lucrări care pun în pericol viaţă participanţilor la trafic 

-introducerea noţiunilor ”banda pentru biciclete” şi ”banda comună pentru transportul public şi biciclete” 

-posibilitatea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar, indiferent unde sunt oprite (în acest moment legea nu permite ridicarea maşinilor parcate pe trotuare, spaţii verzi sau orice altceva nu este parte carosabila)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine