2020-02-19 11:36

PROTEST al profesorilor în Teleorman. Ce solicitări au dascălii

 |  14:13
PROTEST al profesorilor în Teleorman. Ce solicitări au dascălii

Aproximativ 25 de profesori din Teleorman au protestat, marţi, în faţa Casei de Cultură din Alexandria, fiind nemulţumiţi de salarii şi de lipsa de personal didactic. Ulterior, dascălii au plecat pentru o întrevedere cu prefectul judeţului, în urma căreia cadrele didactice vor decide dacă vor continua sau nu să iasă în stradă. În cazul în care solicitările nu le vor fi ascultate, profesorii ameninţă să continue protestul în faţa Ministerului Educaţiei.

Aceştia cer Ministerului Educaţiei să renunţe la intenţia de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor unităţilor de învăţământ, cer plata unor ore suplimentare, plata sporului de uzură neuropshică şi revizuirea costului standard per elev, în momentul acesta existând în Teleorman unităţi de învăţământ care nu au paznici, pedagogi, administratri sau îngrijitori, potrivit Mediafax.

"Suntem aici să semnalăm problemele şcolii româneşti şi, implicit, a celei teleormănene, şcoală care suferă de foarte mulţi ani şi ale cărei probleme încă nu s-au rezolvat. Şi am ieşit încă o dată să semnalăm prefectului judeţului Teleorman toate problemele astea şi să-l rugăm să transmită semnalele noastre dincolo, la Guvernul României şi la Ministerul Educaţiei, pentru a le cunoaşte şi a lua măsuri", a declarat Tudor Spiridon, preşedintele Sindicatului "Spiru Haret", filiala Teleorman.

"Se spune că învăţământul nu merge din cauza cadrelor didactice, dar nu e ăsta motivul, e subfinanţat. Directorilor li s-a scăzut concediul, tare mă tem să se întâmple asta şi cu cadrele didactice. Noi nu ne putem desfăşura activitatea în învăţământ fără personal auxiliar. Fără ei, noi nu ne putem desfăşura activitatea. O să ieşim în stradă, inclusiv vom picheta Ministerul Educaţiei, astăzi am dat un semnal pe plan local, anunţăm prefectul, dumnealui să-şi informeze superiorii. Şi apoi să respecte ce au promis! Noi o să ieşim în stradă", a spus profesorul Stelică Tălpigă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine