2019-10-23 05:30

Protest. Sute de mineri de la exploatarea de cărbune Lonea s-au blocat în subteran

 |  09:51
Protest. Sute de mineri de la exploatarea de cărbune Lonea s-au blocat în subteran

Sute de mineri de la exploatarea de cărbune Lonea s-au blocat, luni dimineața, în subteran, ei fiind nemulțumiți de situația în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH). Aceştia susţin că nu vor ieşi din subteran dacă ministrul Energiei, Victor Grigorescu, nu merge să discute cu ei.

"Până nu vine ministrul în Valea Jiului, să ne spună soarta CEH, minerii spun că nu vor ieși din subteran", a precizat președintele Sindicatului 'Muntele' de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că activitatea la Mina Lonea a fost oprită și de angajații care lucrează la suprafață.

"Starea de spirit a oamenilor este foarte încinsă la nivel de subteran și suprafață, dar și în Valea Jiului este la fel. Oamenii se tem de insolvența CEH și de pericolul falimentului. Vedem falimentul la poarta minei", a precizat liderul de sindicat.

Vasile Păduraru a susţinut că va intra în subteran pentru a se alătura ortacilor săi.

"De marți, nu voi mai ieși din subteran, până nu vine ministrul în Valea Jiului", a subliniat acesta. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-22

In legatura cu acest articol...

Ministrul Energiei, despre Complexul Energetic Hunedoara: Procesul de restructurare va fi greu
Parerea ta...

ISTORIA SE RAZBUNA
22 Feb 2016

Si Romgaz cu Transgaz Nedias tot asa fura . Pina nu sa mutat la Bucuresti , era gasca de la ei . Aduce carbune din ungaria , elvetia , Ucraina , Serbia , cu tranurile lui tiganul Stoica puscarie iar ei joaca barbut in mine , se fac ca muncesc . Blestemul 13 - 15 iunie 1990 .
@ISTORIA SE RăZBUNă...
22 Feb 2016

De acord cu plată și răsplată dar acum e vorba ȘI de ei, și de noi...ei să aibă de lucru, iar noi de produsul muncii lor...îți convine când DE CIUDĂ și lipsă de perspectivă fie pleacă de nebuni afară din țară, fie se transformă în infractori?!
ISTORIA SE REPETA
22 Feb 2016

Sa se duca la Sova , Ponta , Miron Cosma , Gruia Stoica si ceilanti care ia furat cu sefi lor , iar ei se fac ca muncesc
IOAN
23 Feb 2016

Sanatate! In valea jiului ar trebui sa fie mai multe fabrici si uzine nu numai mine de carbune si sa fie munca platita si serviciile, dar v-a mai trece vreme cred.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray