2020-06-06 23:54

Proteste în Bucureşti şi în ţară faţă de defrişările ilegale şi de legislaţia permisivă din acest domeniu

 |  07:56
Proteste în Bucureşti şi în ţară faţă de defrişările ilegale şi de legislaţia permisivă din acest domeniu

Sute de persoane, nemulţumite de defrişările ilegale şi de legislaţia permisivă din acest domeniu au protestat, sâmbătă, în centrul Capitalei, în zona fântânii de la Universitate.

Protestul a început la ora 17.00 şi s-a încheiat după aproximativ două ore.

Persoanele prezente la protest au venit cu pancarte pe care au scris: "Stop exportului de lemn", "Nu corporaţia face legislaţia", "Codul muncii, Codul silvic", "Colonia România, raiul corporaţiilor prăduitoare", "Dacă nu mă ajuţi, eu nu mai pot apăra pădurea dacilor", "Dacii iubeau pădurea. Tu?", "Cetăţeni în stradă, ultima baricadă", "Păduri sau scursuri", "Stopăm scursurile, salvăm pădurile", "Stop defrişărilor, stop legislaţiei permisive".

Protestatarii au venit şi cu bannere mari, de culoare galbenă, pe care le-au pus pe asfalt şi pe care scria: „Uniţi salvăm pădurile", "Toate partidele ne taie pădurile", "Pădurea noastră nu e marfa voastră".

Oamenii prezenţi la protest au semnalat că este nevoie de o legislaţie mai puţin permisivă în domeniul silvic, dar şi de sancţiuni mai drastice pentru cei care defrişează pădurile.

După aproximativ o oră de la începerea protestului, mai mulţi jandarmi au început să îi legitimeze pe cei prezenţi la miting, spunându-le că prezenţa lor în Piaţa Universităţii nu este autorizată şi că riscă să fie amendaţi.

Acest lucru i-a supărat pe protestatari, care au început să strige: "Jandarmeria apără hoţia", "Ruşine, ruşine, nu intimidaţi, nu intimidaţi".

Proteste similare au avut loc în mai multe localităţi din ţară, printre care Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova. De asemenea, iniţiatorii protestului suţin că astfel de acţiuni au avut loc şi la Madrid, Berlin, Londra şi Montreal.

Protestatarii susţin că vor continua acţiunile de protest până în 5 iunie, atunci când se celebrează Ziua Internaţională a Mediului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine