2020-04-10 07:04

PROTESTE într-o comună din Harghita împotriva unor muncitori din Sri Lanka

 |  17:26
PROTESTE într-o comună din Harghita împotriva unor muncitori din Sri Lanka

Aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău s-au adunat miercuri, în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le e teamă ca la ei în comună "să nu vină un val de migranţi", care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa, scrie Agerpres într-un reportaj realizat acolo.

Piumal şi Amahinda au 22, respectiv 49 ani, sunt brutari şi au fost angajaţi cu forme legale, prin intermediul unei firme de recrutare, la cea mai mare fabrică de pâine din regiunea Gheorgheni.

Patronii fabricii din Ditrău spun că au vrut să angajeze forţă de muncă locală, atât din Harghita cât şi din alte judeţe, dar nu au avut succes, motiv pentru care s-au decis să caute brutari şi în afara ţării.

Aşa au ajuns să îi aducă în Harghita pe cei doi brutari sri-lankezi, care au învăţat rapid etapele procesului de producţie, sunt serioşi şi apreciaţi.

O parte a comunităţii din Ditrău, o comună cu aproximativ 5.500 de locuitori, nici nu vrea să audă de prezenţa în comuna lor a unor muncitori străini. A fost creat un grup pe Facebook, care poartă numele "Migráns mentes ditrot akarunk" (Vrem un Ditrău fără migranţi), în care sunt postate multe mesaje împotriva celor doi, dar şi unele care le iau apărarea acestora, iar miercuri după-amiază a fost anunţat un protest la şedinţa Consiliului Local.

În frunte cu preotul catolic Bírók Károly, circa 200 de localnici s-au strâns în curtea bisericii şi apoi au mers la Primărie, pentru a cere discutarea acestei probleme.

Întrucât chestiunea nu era pe ordinea de zi, iar sala de şedinţe era neîncăpătoare, s-a luat decizia să se ia în discuţie aceste nemulţumiri la o adunare populară, care va avea loc sâmbătă.

Cei care au venit să protesteze faţă de prezenţa celor doi sri-lankezi vorbesc însă de temerea că "un val de migraţi" va veni peste ei şi le va impune propria cultură, dând exemple pe care ei le-au văzut la televizor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30Parerea ta...

BRAVO
30 Ian 2020

200 de localnici din comuna Ditrău s-au adunat miercuri pentru a transmite un mesaj politicienilor, de a lua măsuri cât mai rapide pentru a stopa mizeria patronajului roman . Copii noștri sunt alungați peste hotar pentru-ca Patronajul nu vrea sa ridice standardul de confort al civilizației. ( Aducem musulmani si budiști pentru a sta încă 50 de ani in suculentul căcat cu ideologi comuniste )
S-AU TREZIT PROȘTII!
30 Ian 2020

DIN PĂCATE, MAJORITATEA DORM!!!
DIFERENțA
31 Ian 2020

Doi muncitori străini au fost integrați rapid in sistemul de munca romanesc. Cum au reușit cei doi din Sri Lanka sa se integreze atât de rapid in industria alimentara ro" neavând cunoștințele necesare, de baza a limbi romane, nici calificare necesara. Romanii au nevoie de o calificare in domeniu, au nevoie de o diplomă școlara, chiar si absolvirea unui liceu cu Bac-ul luat pentru a munci ca muncitor necalificat la un asemenea patron!
LENEșUL
31 Ian 2020

Nu credeți ca statul roman ar trebui sa se implice in acest domeniu al imigranților si sa le oferă posibilitatea de integrare in societatea româneasca mai întâi ? Imigranții urmând un curs obligatoriu de specializare pentru învățarea rapida a limbi romane! De ce romanul este obligat la el acasă sa învețe o alta limba străina pentru a se descurca cu al sau nou coleg de munca venit de prin India, China, Sri Lanka, etc ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine