2019-11-18 01:45

Proteste. Sindicatele din Educație iau în calcul boicotarea examenelor

 |  11:56
Proteste. Sindicatele din Educație iau în calcul boicotarea examenelor

Sindicatele din Educație nu renunță la greva anunțată pe 1 iunie, chiar dacă Guvernul le-a propus o majorare salarială de 5% de la 1 august 2016, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la discuții. Mai mult, aceştia iau în calcul boicotarea examenelor.

"Noi, în următoarele minute, vom transmite această ofertă colegilor din țară și vor lua o decizie. Așa cum stau lucrurile este foarte probabil ca protestul de miercuri să aibă loc. Este puțin probabil să se amâne. E vorba de 5% de la 1 august 2016. Alte variante pe care le-am cerut erau de 10% de la 1 ianuarie 2017 sau 5% de la 1 august 2016 și 5% de la 1 ianuarie 2017. Iată că niciuna dintre aceste variante nu stă în picioare. Doar 5% din vară este cert. Nu este cert celălalt procent de când se va aplica", a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), potrivit Agerpres.

Marius Nistor, liderul Federației "Spiru Haret", a precizat, la rândul său, că este prea târziu să se renunțe la greva de la 1 iunie.

"În momentul de față, fără o consultare cu colegii, pe 1 iunie va fi un marș de protest pe care l-am organizat împreună cu FSLI și Alma Mater. Chiar dacă se vine cu o altă ofertă, pentru că s-a întârziat foarte mult cu discuțiile, nu știu în ce măsură se poate demobiliza întreaga acțiune. Este cam greu de realizat acest lucru. Cred că Guvernul trebuia să se gândească din start. În momentul în care din luna ianuarie a început să lanseze ideile vizavi de o nouă lege unitară de salarizare, a ridicat nivelul așteptărilor celor care lucrează în diferite domenii bugetare, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere partea de vină către altcineva", a afirmat liderul "Spiru Haret".

Chestionat de boicotarea examenelor, acesta a spus că nu se știe ce se va întâmpla și orice decizie va fi luată împreună cu colegii din teritoriu.

"În momentul de față trebuie să ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă astăzi și pe ceea ce se va întâmpla pe 1 iunie, iar mai departe vom vedea. Orice decizie a noastră va fi luată după o consultare cu reprezentanții elevilor și ai părinților", a răspuns Marius Nistor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray