2020-07-03 14:58

Protoieria Giurgiu, executată din cauza unui preot care nu şi-a mai plătit „dările” locale din anul 2000

 |  14:04
Protoieria Giurgiu, executată din cauza unui preot care nu şi-a mai plătit „dările” locale din anul 2000

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu (DITL) a câştigat un proces intentat Protoierei Giurgiu, pentru a recupera taxele şi impozitele locale neplătite de un preot începând din anul 2000.

În 2017, DITL a decis să acţioneze în instanţă Protoieria, pentru că reprezentanţii instituţiei au refuzat, în mod repetat, să dea curs adreselor de înfiinţare a popririi pentru un angajat de-al său

În primă fază, Judecătoria Giurgiu a dat câştig de cauză DITL, dar Protoieria a atacat hotărârea instanţei, astfel că procesul s-a judecat la Tribunalul Giurgiu - instanţă finală pentru judecarea acestor speţe.

„La 30 ianuarie 2019, instanţa a admis acţiunea aşa cum a fost formulată, în sensul menţinerii popririi înfiinţate către terţul poprit Protoieria Giurgiu, până la concurenţa sumei de 32.220 lei. Asta înseamnă, nici mai mult, nici mai puţin, că Protoieria Giurgiu este bună de plată pentru refuzul de a pune în executare o poprire pe salariu pentru un angajat de-al său, care nu şi-a plătit impozitele şi taxele de la începutul anilor 2000!", spune directorul DITL Giugiu, Laurenţiu Ţintea. Acesta a precizat că, că dacă un angajator refuză să pună în aplicare solicitările de înfiinţare a popririi venite din partea unui creditor, în cazul de faţă DITL Giurgiu în calitate de organ fiscal, acesta, la rândul său, se poate adresa unei instanţe cu o solicitare de menţinere a popririi. În cazul în care instanţa dă câştig de cauză creditorului, angajatorul debitorului poate răspunde solidar cu angajatul său. "Acest lucru se întâmplă şi în situaţia de faţă când DITL Giurgiu are acum dreptul, stabilit prin sentinţă definitivă, să solicite întreaga sumă Protoieriei Giurgiu", a încheiat Laurenţiu Ţintea.

De cealaltă parte, reprezentanţii Protoieriei recunosc că este vorba despre un preot, dar spun că datoriile în cauză ar fi fost făcute în perioada când persoana respectivă nu era preot şi deţinea o firmă de transport, susţinând că nu ar fi primit nicio înştiinţare scrisă privind aceste datorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz