2020-05-29 11:33

PSD contestă alegerea viceprimarului sectorului 2. Dan Cristian Popescu suspectează că a supărat două personaje influente

 |  21:01
PSD contestă alegerea viceprimarului sectorului 2. Dan Cristian Popescu suspectează că a supărat două personaje influente

P24

Situaţie ingrată la două sectoare din Capitală. Viceprimarii din sectorul 1 şi din sectorul 2 au fost aleşi fără să obţină o majoritate de 50% plus 1 din totalul aleşilor locali. În cazul lui Dan Cristian Popescu, PNL, ales viceprimar la sectorul 2, social-democraţii i-au contestat alegerea la Prefectură. La solicitarea Ziarului PUTEREA, subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, evită un răspuns tranşant.

Dan Cristian Popescu, PNL, a postat pe pagina sa de facebook că a aflat cu surprindere că mai mulţi consiliei PSD, împreună cu secretarul Primăriei Sectorului2, “au contestat la Prefectură alegerea mea în funcția de viceprimar ca fiind ilegală. Înțeleg că deranjează înființarea Comisiei pentru transparență, reducerea birocrației și inovație”, comentează Popescu. Contactat de PUTEREA, el a spus că se află în SUA şi s-a rezumat să afirme că a deranjat două femei importante. Una este Anca Boagiu, şef PNL sector 2, şi Rodica Nassar, sora primarului Mihai Toader. Fără să explice prea multe, Dan Cristian Popescu lasă să se înţeleagă că ideile sale progresiste de la Primăria Sectorului 2 sunt sursa supărării celor două doamne. Alţi consilieri locali confirmă că Popescu a cerut transparenţă maximă din partea primăriei, respectiv să fie afişate toate licitaţiile, anvelopările realizate şi în curs de realizare, licitaţiile şi facturile plătite din bani publici. “Nu vrem să ne trezim că parcurile sunt mutilate de zone de distracţie, cum s-a întâmplat în Lacul Tei, unde au fost defrişati 60 de copaci”, ne-a spus Antoaneta Bugner, consilier USB. Nici ea nu este mulţumită de procedurile primăriei de a anunţa cu doar trei zile înainte şedinţele de consiliu local, unde trebuie să voteze hotărâri pe care nu are timp să le citească.

Ordonanţa bate legea

Alegerea viceprimarilor la sectoroarele 1 şi 2 a fost sub semnul incertitudinii mai mult timp. Cei doi nu au reuşit să obţină 14 voturi în consiliile locale, astfel că s-a aplicat o altă procedură de vot. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 35/2002 prevede la art.11, alin 6, că, în situaţia în care niciun candidat nu întruneşte 14 voturi, se aleg primii doi care au obţinut cel mai mare număr de voturi. “La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi”, se spune la art.11, alin.7.

În situaţia lui Dan Cristian Popescu, contracandidatul său a fost Andrei George Metehau, de la ALDE. Amândoi se află la primul lor mandat în administraţia locală, Popescu fiind cunoscut ca deputat din partea Alianţei DA. Potrivit declaraţiei de avere, consilierul ALDE este specialist în relaţii publice la CNANR.

Poziţia Prefecturii

La solicitarea PUTEREA privind legalitatea alegerii viceprimarilor, subprefectul Capitalei a evitat să răspundă tranşant la întrebare. El a spus că legalitatea actelor administrative vor fi analizate “în ordinea cronologiocă a primirii actelor”. Răspunsul trezeşte o suspiciune: Se aşteaptă vreun ordin special?

�n acest moment nu există raţiuni care să justifice ridicarea nivelului de alertă teroristă peste albastru-precaut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-26



Parerea ta...

LUMINITA
26 Iul 2016

Le este frica de Popescu.Nu vor mai putea manevra ei ca pe vremea lui Ontanu din moment ce Dan Popescu ii obliga la transparenta.Mai bine DNA l-ar intreba pe actualul primar ,fost vice pe vremea Ontanului,ce facea in timp ce seful lui facilita in schimbul a milioane de euro ,retrocedari frauduloase.Oare nu intra in atributiile lui s-a verifice legalitatea solutionarilor din primarie .Sau erea mina in mina cu primarul al carui urmas s-a declarat public.Eu ,cetatean al sectorului 2,votez transparenta.M-am saturat ca toti nenorocitii,hotii sa-mi hotarasca viitorul.Ii rog din suflet pe cei din USB si pe toti consilierii de buna credinta sa-l sprijine pe Dan Cristian Popescu pentru a face ca in primarie sa nu dicteze functionarii corupti.Spun acestea pentru ca daca ceilalti isi faceau treaba bine in primarie ,Ontanu nu a fi putut manevra singur sau numai cu rudele lui si ale intimilor (intimelor)lui tot felul de afaceri dubioase din care cetateanul de rind nu a avut nimic de cistigat ci numai de pierdut.
UN CETATEAN
27 Iul 2016

Primaria sectorului 2 a avut statut de mosie pentru primar si apropiati sai, timp de 12 ani. Si asa este si acum. De aceea este nevoie si de o voce care sa tina lucrurile in frau. Dupa Ontanu va urma si actualul primar care nu este strain de multe lucruri mai putin ortodoxe ale celui dintai. Timpul si un control foarte riguros al DNA asupra tuturor contractelor derulate din fonduri europene si bani publici ar putea scoate la lumina si alte lucruri mai putin stiute.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine