2020-04-07 01:00

Puteri sporite pentru poliţişti, de la sfârşitul lunii ianuarie

 |  12:46
Puteri sporite pentru poliţişti, de la sfârşitul lunii ianuarie

O nouă lege, recent adoptată, care intră în vigoare la sfârşitul lunii ianuarie dă poliţiştilor o autoritate mult mai mare, începând cu sfârşitul lunii ianuarie.

Data intrării în vigoare a noii legi este 26 ianuarie 2020, dată de la care poliţiştii pot intra într-o locuinţă fără acordul proprietarului, dacă au informaţii că cineva se află într-un pericol iminent sau dacă deţin informaţii că în respectiva locaţie se ascunde autorul unei infracţiuni grave sau un suspect de terorism.

De asemenea, poliţiştii pot intra în locuinţe fără permisiune, fără să bată la ușă, şi în cazul în care există suspiciuni că o persoană decedată se află înăuntru.

Noua lege prevede şi amenzi mai mari pentru cei care refuză legitimarea, amenzi care pot ajunge la 1.500 de lei.

Pe de altă parte, și poliţiştii au anumite reguli care trebuie să fie respectate atunci când se legitimează. Astfel, poliţistul se prezintă cu numele complet şi precizează şi secţia în care lucrează, atunci când se află în uniformă. Dacă este îmbrăcat civil, poliţistul îşi prezintă numele complet, unitatea de poliţie de care aparţine, precum şi legitimaţia sau insigna.

Amenzi mai mari vor primi şi cei care îşi deranjează vecinii. Dacă primiţi o amendă pentru tulburarea liniştii, iar poliţia este sesizată din nou în mai puţin de 24 de ore, amenda va fi de 3.000 de lei - dublu faţă de cuantumul din prezent.

Amenzile pentru tulburarea liniştii publice în cazul unei petreceri organizate într-un cort sau într-un alt spaţiu care nu este special amenajat pentru asta cresc de 4 ori, dacă poliţia este sesizată a doua oară. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-04Parerea ta...

LA FINAL
04 Ian 2020

Da-ti prostului puteri sporite și maine veți culege o noua mafie din MAI . Asa cum culegeți și din jandarmeria ro'
LICURICII
04 Ian 2020

i-au invatat! SUA a luat-o pe aratura demult.. este periculos sa traiesti intr-o tara nazista! Ai nostri kk-ti dau copy/paste!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine