2020-04-05 20:24

PUZ-ul de la sectorul 1 naște monștri. Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pentru samsarii imobiliari

 |  14:05
PUZ-ul de la sectorul 1 naște monștri. Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pentru samsarii imobiliari

PUZ-ul de la sectorul 1, aflat în dezbatere publică, a stârnit un adevărat scandal în mediul online. În timp ce primarul Tudorache susține că pădurea Băneasa nu va fi defrișată, proprietarii de pădure deja au scos-o la vânzare.

"PUZ-ul Sectorului 1 produce efecte încă înainte să fie adoptat. Proprietarii de păduri se grăbesc să vândă! Recent, am anunțat că prin PUZ-ul Sectorului 1 vom trece în extravilan terenurile din amenajamente silvice, pentru a le proteja. Primul efect: proprietarii din Franța ai Pădurii Tunari din Voluntari au reactualizat anunțul de vânzare al moșiei pe care o dețin.  Întâmplător sau nu, tot o franțuzoaică s-a transformat în agentul lor imobiliar cel mai eficient. Comision, ceva, madame?", scrie edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache, pe pagina sa de facebokk. 

Reactia vine la postarea consilierului local USR, Clotilde Arman, care a postat pe pagina sa de facebook urmatorul anunt: "Nu vă supărați, are cineva 72 milioane euro pentru a cumpăra 428 ha din pădurea Băneasa? Văd că este de vânzare iar în anunț este specificat că "în incinta pădurii Băneasa se pot construi clinici Medicale, Azil de bătrâni, spital, e.t.c. după ce în prealabil se parcurg anumite etape în vederea aprobării scoaterii terenului (pe care se va construi) din circuitul silvic."  Really?!". 

Ulterior, Clotilde Armand i-a dat replica edilului de la Sectorul 1: "Primarul Sectorului 1 a afirmat că propietarii terenului scos la vânzare sunt francezi și eu sunt agentul imobiliar al acestora. Fals. Hai să demontăm minciuna primarului Tudorache despre Pădurea Băneasă și despre ''agentul imobiliar''. Calimachi Dimitrie, unul dintre ultimii urmaşi ai domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a revendicat aproximativ 320 de hectare din Pădurea Băneasa. Procesul de retrocedare s-a încheiat în 2007. Calimachi Dimitrie a decis ulterior să lase fondul forestier în custodia Direcţiei Silvice Ilfov, pentru a fi păzită contra cost, în baza unui contract de servicii silvice.  Cine s-a ocupa de retrocedare? Ați ghicit. Primarul orașului Voluntari: Ing. Pandele Florentin Costel, actualul soț al primarului Municipiului București - Gabriela Firea.  Și uite așa, primarul PSD a fost prins din nou cu minciunica. Cu documentele în față. Rușine!". 

Cine face PUZ-ul

Știți cine a făcut PUZ-ul de pe Calea Victoriei de care vorbeam ieri? VEGO Concept Engineering srl. Nu vă sună cunoscută firma VEGO? O să vă sune în curând. Știți cine a făcut PUZ-ul sectorului 1? VEGO Concept Engineering srl. Știți cine a făcut PUZ-ul sectorului 4? VEGO Concept Engineering srl, scrie reprezentantul USR, Shere Marinescu, pe pagina sa de facebook. 

Toate PUZ-urile astea imense au fost contractate cu primăriile de sector prin... încredințare directă. Deci nu că nu facem concursuri de urbanism dar nu facem nici licitații publice. Le dăm direct pe sume de nimic unor cunoscuți, acuza reprezentantul USR.PUZ-urile sectoarelor se află în dezbatere publică.

"Știți cât plătește primăria pe un PUZ de-ăsta de sector? Cam 130.000 de lei, adică sub 30.000 de euro. Cât să intre sub limita minimă de la care e nevoie de licitație publică. PUG-ul București (altă poveste) costă în jur de 4 milioane de euro (LE: 8,5 milioane de euro !!!). Dacă ar fi să înmulțim suprafața sectorului 6, să zicem, cu prețul minim pentru un plan de urbanism de 0,1 euro/mp ar ieși tot vreo 4 milioane de euro. Ca idee, dacă împarți suprafața sectorului 6 (41.600.000mp) la prețul plătit de primărie (30.000 de euro) îți iese 0,0007 euro/mp. Să zicem că nu e chiar un PUZ pe bune, e unul coordonator, mai simplu un pic, mai facem și reduceri de scară, mai tăiem și altele că ne știm, băi dar tot ajungi undeva pe la vreun milion, două. Hai niște sute de mii. De euro.  Știți cât a costat Primăria sectorului 1 PUZ-ul sectorului? Nimic! Un PUZ e legea în domeniul investițiilor în construcții într-un oraș. Cele mai mari interese economice sunt aici. Toți investitorii ar face orice să aibă influență asupra celor care întocmesc PUZ-urile. Și noi le dăm unor prieteni pe nimic că se descurcă ei economic după aia. Sigur că se descurcă. Ai un teren și nu îți convin limitele urbanistice? Știu eu pe cineva", mai comenteaza Shere Marinescu pe pagina sa. O căutare pe SICAP după Vego Concept Engineering arata ca, în ultimii doi ani, numai achiziții directe au fost contractate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine