2020-07-04 02:56

Radarele ascunse rămân… ascunse?

 |  11:42
Radarele ascunse rămân… ascunse?

Senatorii din Comisia juridică au respins proiectul ce prevede instalarea radarelor exclusiv pe mașinile cu însemne distinctive ale poliției rutiere. De asemenea, proiectul prevede că polițiștii sunt obligați să poarte uniforme cu semne distinctive.

Comisia juridică a Senatului a dat, marți, raport negativ pentru propunerea legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PNL care prevedea modificarea şi completarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - notează realitatea.net.

„Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră. Polițiltii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive”, prevede proiectul.

De asemenea, potrivit inițiativei, dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri și însemnele distictive ale poliției rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

”Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive și care nu sunt amplasate în locuri vizibile”, se mai menționa în proiect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz