2020-02-26 22:12

RADET: ELCEN nu a respectat calendarul de revizii

 |  12:28
RADET:  ELCEN nu a respectat calendarul de revizii

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că ELCEN nu a respectat calendarul de revizii comunicat inițial și asumat de către RADET.

"Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis către RADET în data de 2 februarie, CET Sud era programat să intre în revizie între 6 — 26 iunie, iar CET Grozăvești între 8 — 28 august. În fapt, CET Sud a intrat pe 1 iunie, iar CET Grozăvești a intrat pe 6 iunie, față de 8 august, cum era programat inițial. În aceste condiții, alimentarea consumatorilor deserviți de către aceste centrale, respectiv locuitorii sectoarelor 2 și 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu și CET Vest", precizează sursa citată.

Potrivit RADET, nerespectarea calendarului de revizii a dus la situația actuală, de a nu putea fi livrată apa caldă locuitorilor din sectorul 2.

"Zonele Colentina și Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanță de centralele din care se face în prezent alimentarea. Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureștenilor o distanță de 14 kilometri, față de 7,5 cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la consumator", se arată în comunicatul citat.

Directorul general RADET, Valentin Vițalariu, a afirmat că oamenii aveau la robinet apă rece în loc de apă caldă.

"Din respect pentru banii cetățenilor, am dispus sistarea agentului termic până la atingerea parametrilor de furnizare", a precizat acesta.

RADET a ţinut să sublinieze că depune toate eforturile pentru remedierea situației actuale.

"Oprirea anumitor puncte termice face posibilă încălzirea apei calde aduse de la centrale diametral opuse zonelor afectate și livrarea către bucureșteni conform condițiilor prevăzute în contractele de furnizare de servicii. Până la ora 20,00 a zilei de 9 iunie, situația nu a putut fi remediată", menţionează sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine