2020-08-10 19:11

RADET: Există riscul ca multe zone din Capitală să rămână la iarnă fără agent termic

 |  14:31
RADET: Există riscul ca multe zone din Capitală să rămână la iarnă fără agent termic

Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a avertizat, joi, că există riscul ca mai multe zone din Capitală să rămână la iarnă fără agent termic.

"Tragem un semnal de alarmă că există riscul ca mari părți din București să nu poată fi alimentate cu agent termic iarna aceasta. Este vorba în general despre zona de est a Capitalei, dar și despre câteva cartiere din zona de nord a Bucureștiului", a afirmat Gabriel Dumitrașcu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a ţinut să precizeze că multe dintre lucrările urgente nu pot fi finalizate până la începerea sezonului de furnizare a agentului termic.

"Față de planul de urgență supus atenției Primăriei Generale, un plan care în cifre însemna o alocare de vreo 10 milioane de lei pentru reparații urgente vara aceasta, am reușit să mobilizăm mai puțin de jumătate, prin urmare mai puțin de 50% dintre lucrările urgente sunt atacate acum și pot fi finalizate până la începerea sezonului de furnizare a agentului termic. Mi-e greu și cred că îi este greu oricui să garanteze că vom avea o iarnă fără avarii majore", a afirmat Gabriel Dumitrașcu.

Președintele Consiliului de Administrație al RADET a mai spus că sistemul de termoficare are o mare uzură.

"De anul trecut din mai până acum, conturile au fost blocate 100% aproape în afară de salarii. Dacă la 1 septembrie nu se modifică ceva în felul de a primi bani să facem reparații ca să putem cumpăra echipamente, scule, să putem repara așa cum ar trebui, măcar să facem strictul necesar ca populația să aibă la iarnă apă caldă și căldură, declanșăm conflictul de muncă și de drepturi. Dacă nu se reglementează ceva, să ne lase măcar 50% din totalul încasărilor și din subvenție să putem face reparațiile necesare, vom reduce la 30% (furnizarea de agent termic — n.r.), vor rămâne în funcțiune numai spitale, creșe, grădinițe, azile de bătrâni iar închiderea agentului termic se va face începând cu Casa Poporului", a afirmat Ioana Stoica, președinte de sindicat al RADET.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-23Parerea ta...

KISS MIN KOUR
23 Iul 2015

DOMNE, ROHMANCUL GOSPODAR CUM ÎL ȘTIE-NTREAGA PLANETĂ, ÎȘI FACE VARA SANIE...AȘADAR, ROHMANCI, TELIGENȚI CA BALIGA, ADUNAȚI-VĂ BEȘINILE LA PUNGI S-AVEȚI PT. LA IARNĂ...GAZE, SUPERDOTAȚILOR, VITEJILOR, CHIPEȘILOR &I HARISMOȘILOR -CA DIN COUR SCOȘILOR! SYKTYR, FLEGMELOR!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz