2020-01-28 14:44

Raed Arafat: Am primit o fotografie cu planorul. Căutările, extinse către Buzău

 |  10:19
Raed Arafat: Am primit o fotografie cu planorul. Căutările, extinse către Buzău

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, duminică, la Digi 24, că anchetatorii au primit de la o turistă o fotografie cu un planor, motiv pentru care căutările au fost extinse către Buzău.

Imaginea ar fi surprins planorul în zbor, în zona Postăvaru.

"Fotografia arată planorul, asta nu înseamnă că el a căzut acolo. Este motivul pentru care noi prelungim căutările către Buzău, către zona vama Buzăului. În zona respectivă a trecut acel planor. Nu ştiu dacă e exact acelaşi planor, dar noi luăm în serios aceste informaţii. Nu putem să zicem că sunt informaţii false, pentru că oamenii vin cu ele cu bună credinţă”, a declarat Raed Arafat.

Echipele de salvatori au reluat căutările duminică dimineaţă, pentru a treia zi.

MAI a anunţat, într-un comunicat de presă, că peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari participă sâmbătă dimineața la căutarea planorului dispărut joi. Potrivit sursei citate, forțele care participă la acţiune au fost suplimentate din dispoziția vicepremerului Gabriel Oprea.

„Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, începând din această dimineață s-au suplimentat forțele care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut joi 6 august a.c., numărul acestora ajungând la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari”, se arată în comunicatul MAI.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere. Autorităţile au aflat după nouă ore de dispariţia aparatului de zbor.

Fiind întrebat de ce autorităţile au aflat aşa târziu despre dispariţia planorului, Raed Arafat a precizat: "În legătură cu chestiunea aceasta, Ministerul Transporturilor investighează de ce şi va stabili care a fost motivul care a dus la întârzierea aflării acestei informaţii". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-09

In legatura cu acest articol...

Ministerul Transporturilor investighează de ce dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere

Căutări extinse pentru planorul dispărut de la Ghimbav

MAI: Forţele care participă la căutarea planorului, suplimentate prin dispoziţia lui Gabriel Oprea

Operaţiunile de căutare a planorului dispărut joi, reluate sâmbătă dimineaţă

Raed Arafat: Şansele de supraviețuire ale pilotului planorului sunt cu atât mai mici cu cât se prelungeşte timpul de căutare

Un planor care a decolat joi este căutat de autorităţi după ce nu a mai revenit la bază
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine