2020-08-13 00:15

Raed Arafat: Şansele de supravieţuire ale pilotului planorului sunt mici

 |  11:49
Raed Arafat: Şansele de supravieţuire ale pilotului planorului sunt mici

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat luni, la Predeal, că şansele de supravieţuire ale pilotului planorului sunt mici, iar cu cât trece timpul, cu atât şansa dispare. Arafat a mai spus că echipele care participă la acţiunea de căutare urmează rutele pe care pilotul obișnuia să zboare.

"Nimeni nu poate să spună că șansa este zero. Rămâne șansa de 1%, 2%, 3%, dar, într-adevăr, cu cât trece timpul, cu atât șansa dispare. (...) Ne-am întâlnit cu fiul pilotului. I s-a explicat ce facem. S-a întâlnit cu colegii de la Ghimbav, unde avem un punct de lucru pe partea aviatică. Informațiile obținute de la dânsul au fost valorificate de către echipa de planificare a operațiunilor de căutare", a precizat Raed Arafat, transmite Agerpres.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că aviația va continua zborurile de cercetare până seara.

"Planorul putea să ajungă la o distanță de câteva sute de kilometri în perioada respectivă. Noi căutăm anumite zone unde obișnuia să zboare. Dacă a mers în altă parte, nu avem unde să știm. Planorul nu era urmărit prin transponder sau radar", a precizat Raed Arafat.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, într-un comunicat de presă, că acțiunile de căutare a pilotului planorului dispărut au fost extinse în alte trei județe. De asemenea, mai multe echipe şi drone sunt implicate în această misiune.

„În continuarea acţiunilor de căutare a pilotului planorului dispărut joi, 6 august a.c., viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a aprobat astăzi implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forţe implicate în această misiune complexă. Pe lângă judeţele Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, începând de azi dimineaţă căutările se fac şi în alte 3 judeţe: Harghita, Covasna, Bacău”, se arată în comunicatul MAI.

Potrivit sursei citate, „cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă, au la dispoziţie 218 mijloace de acţiune – vehicule, şenilate şi autospeciale de teren”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-10

In legatura cu acest articol...

MAI: Acțiunile de căutare a pilotului planorului dispărut, extinse în alte trei judeţe. O dronă, implicată în misiune

Planoristul Mircea Crăciun, dispărut fără urmă

Raed Arafat: Am primit o fotografie cu planorul. Căutările, extinse către Buzău

Ministerul Transporturilor investighează de ce dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere

Căutări extinse pentru planorul dispărut de la Ghimbav

MAI: Forţele care participă la căutarea planorului, suplimentate prin dispoziţia lui Gabriel Oprea

Operaţiunile de căutare a planorului dispărut joi, reluate sâmbătă dimineaţă

Raed Arafat: Şansele de supraviețuire ale pilotului planorului sunt cu atât mai mici cu cât se prelungeşte timpul de căutare

Un planor care a decolat joi este căutat de autorităţi după ce nu a mai revenit la bază
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz