2020-02-28 22:55

Raed Arafat vrea detectoare de fum în fiecare casă

 |  20:59
Raed Arafat vrea detectoare de fum în fiecare casă

Pentru evitarea şi prevenirea accidentelor grave, a incendiilor şi a deceselor cauzate de acestea, Raed Arafat consideră necesare în fiecare casă a detectoarelor de gaz, de fum, a stingătoarelor şi păturilor speciale.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, citat de Mediafax, a declarat că: "Nu există un proiect de lege pentru introducerea obligatorie a detectoarelor de gaz şi fum. Vom analiza să vedem ce putem face ceva pentru ca achiziţia acestora să fie obligatorie, dar să nu devină o povară pentru populaţie. În Marea Britanie au nişte detectoare alimentate de la baterii care sunt de lungă durată, se fixează în tavan şi, dacă este fum sau gaz, se aude un sunet foarte puternic care trezeşte familia şi alertează că este o problemă. Nu vorbim de detectoare sofisticate, ci de unele simple, care pot fi luate, de exemplu, cu câţiva euro", a spus Raed Arafat, la conferinţa ocazionată de înnnoirea parteneriatului între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON pentru continuarea proiectului "Împreună pentru siguranţă".

Arafat a menţionat că un proiect de dotare a caselor cu detectoare de incendiu a fost implementat în Marea Britanie, cu implicarea unor companii. În cadrul proiectului, pompierii au mers din casă în casă pentru a se asigura că detectoarele sunt instalate corect.

Totodată, acesta a atenţionat că telefonul mobil poate fi sursă de incendiu, de acceea este important să nu fie folosit în apropierea staţiei de benzină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine