2020-08-04 20:36

Raluca Prună anunţă criteriile pentru desemnarea noului procuror general

 |  09:50
Raluca Prună anunţă criteriile pentru desemnarea noului procuror general

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, joi, că un candidat pentru funcția de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem şi să fie integru. De asemenea, acesta trebuie să dovedească că îndeplinește condiții minime de profesionalism.

"Candidatul trebuie să îndeplinească niște condiții prevăzute de lege de 10 ani vechime. (...) Trebuie să fie integru și trebuie să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism. O să le public cât de curând pe site-ul ministerului", a afirmat Raluca Prună, la sediul CSM.

Ministrul Justiţiei va discuta cu reprezentanții CSM pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general.

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa (procedura — n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă așa ceva în țară în legătură cu orice procedură?!", preciza miercuri Raluca Prună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-04

In legatura cu acest articol...

Ministrul Justiţiei: I-am cerut demisia directorului ANP. El a refuzat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz