2020-02-28 12:12

Raluca Prună: Ar fi irelevant dacă l-aş putea schimba pe şeful ANP

 |  09:57
Raluca Prună: Ar fi irelevant dacă l-aş putea schimba pe şeful ANP

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, joi, că este irelevant dacă l-ar putea schimba din funcție pe şeful Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cătălin Bejan, în condiţiile în care în locul acestuia ar veni tot cineva din acest sistem.

"Știți că legea s-a schimbat în 2009 și s-a stabilit că un magistrat nu este bun să fie director la ANP și nu poate fi decât cineva care provine din acest sistem. Așa că eu cred că este irelevant la acest moment faptul că-l schimb, aș putea, nu pot sau nu să-l schimb pe domnul Bejan, pentru că va veni tot cineva din sistem cu privire la care eu am îndoieli foarte mari", a precizat Raluca Prună, la dezbaterile ''Maladia plagiatului și anticorpii sistemului universitar" și "Cărțile 'științifice' în regimul penitenciar'', organizate la GDS, transmite Agerpres.

Ministrul Justiţiei a mai spus că predecesorul său i-a dat directorului ANP calificativ excelent.

"Eu m-am grăbit să ies în public să spun că îl demit. Există niște evaluări anuale și predecesorul meu, (...) la cererea mea ca să fim în cadrul legii, rugându-l să-l evalueze, i-a dat calificativul excepțional, pe primele 10 luni, mie îmi rămâne o lună și jumătate până la 12 luni. Eu pot să-l evaluez după cum am constatat eu și după conștiința mea. Dar este irelevant. Eu pot să-i dau nesatisfăcător, pot să-i dau zero, rezultatul va fi că activitatea domnului Bejan pe tot anul va fi excepțională. Înainte să am această evaluare, i-am cerut domnului Bejan să-și dea demisia și mi-a zis: 'nu, nu pot să-mi dau demisia pentru că nu am de ce, sunt foarte mândru de activitatea de la ANP'", a afirmat ministrul Raluca Prună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-05

In legatura cu acest articol...

Raluca Prună: Recunosc, nu am reuşit să conving că locul lucrărilor științifice nu este în penitenciar
Parerea ta...

UN ROMAN
06 Feb 2016

Ar fi relevant ,draga doamna ministru ,daca ai schimba conducerea institutiei care este pusa sa vegeze ca informatia de presa sa ajunga corecta la cetateni asa cum Constitutia aceste tari la art 31 ,al 4 spune imperativ.Este uimitor dar mai ales umilitor pentru un popor sa i se serveasca zi dupa zi informatii publice transmise din puscarii de catre mafia ce conduce tara aceasta si guvernul sa nu faca absolut nimic .Spuneti-ne atunci cu subiect si predicat -cine dicteaza destinele Poporului Roman si cine are interesul de a-l tine intr-o continua noapte a mintii ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine