2020-04-05 11:26

Raluca Turcan, anunț despre CREȘTEREA pensiilor: ”Sunt bani în buget pentru pensii”

 |  22:26
Raluca Turcan, anunț despre CREȘTEREA pensiilor: ”Sunt bani în buget pentru pensii”

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că bugetul pentru anul 2020 prevede bani pentru majorarea punctului de pensie. ”Aplicăm legea în vigare”, spune Turcan, care acuză PSD că a folosit drept ”momeală electorală” majorarea punctului de pensie.

”În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. (...) Aplicăm legea în vigoare”, a afirmat Raluca Turcan, luni seară, la TVR.

Aceasta a acuzat PSD că, neimaginându-şi că guvernul social-democrat va cădea, a prevăzut majorări ale pensiilor înainte de alegeri, atât în anul 2018, cât şi anul acesta. Mai mult, vicepremierul consideră că PSD a folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie.

Potrivit ministrului, majorarea punctului de pensie ar trebui făcută la început de an, raportat la inflaţie şi la venitul mediu brut. Turcan a spus că PNL face demersuri pentru reducerea ”discrepanţelor jignitoare” dintre pensii, iar calcularea pensiilor să fie făcută pe baza contributivităţii.

”Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensie astfel încât (...) să nu se mai ajungă discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate”, a mai spus Turcan, conform Stiripesurse.

Întrebată de unde va asigura guvernul fondurile necesare majorării punctului de pensie, Turcan a spus: ”Vom prezenta”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine