2020-08-11 16:34

RAR: Noi dotări tehnice pentru siguranța în trafic ar putea deveni obligatorii, începând din anul 2022

 |  16:21
RAR: Noi dotări tehnice pentru siguranța în trafic ar putea deveni obligatorii, începând din anul 2022

La nivel european s-a dezbătut recent un proiect pentru stabilirea unor noi standarde de siguranță, necesare atingerii obiectivului „zero decese și vătămări corporale din accidentele rutiere până în 2050”, informează Registrul Auto Român (RAR).

Inginerul Cristian Uță, reprezentantul RAR, a fost vicepreședintele grupei de lucru din partea României și a oferit consultanță în timpul dezbaterilor de la Bruxelles, dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. Cele două structuri au ajuns la un acord pentru elaborarea unui nou regulament, măsură necesară deoarece nu s-a reușit atingerea scopului propus în strategia de siguranță rutieră pentru perioada 2010-2020.

Printre propunerile înaintate în timpul dezbaterilor se numără introducerea obligatorie a sistemelor avansate pentru frânarea de urgență și a celor pentru avertizarea cu privire la starea de somnolență și lipsa de atenție a conducătorului auto. Camioanele vor fi dotate cu sisteme capabile sa detecteze pietonii și bicicliștii aflați în imediata apropiere a vehiculului și să reducă unghiurile „moarte" din jurul acestuia.

Un obiectiv intermediar este reducerea la jumătate a numărului de decese și vătămări corporale până în 2030. Registrul Auto Român s-a implicat activ și constructiv în negocierea acestui proiect, punând la dispoziție expertiza tehnică.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor standarde de siguranță, RAR va avea un rol decisiv în omologarea vehiculelor dotate cu noile sisteme de siguranță impuse de UE constructorilor.

Regulamentul face parte din al treilea pachet “Europa în mișcare” al Comisiei Europene, lansat în luna mai 2018, iar modificările nu se vor aplica vehiculelor și modelelor deja omologate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-10Parerea ta...

ANONIM
10 Apr 2019

CINE PLATESTE TOATE AUXILIARELE VIITOARELOR MASINI ? DAR SA TE STEARGA SI LA FUND ?
GEORGE
03 Sep 2019

DE CE NU SE FAC CONTROALE SI LA MASINILESTATULUI, DE CE NU SE FAC VERIFICARI LA GARAJELE TRANSPORTULUI IN COMUN, SALVARE , POLITIE ?????DE CE DOAR LA PRIVATII????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz