2020-06-02 15:43

RATB: Două autobuze electrice intră în teste pe străzile Capitalei, pe linia 381

 |  11:10
RATB: Două autobuze electrice intră în teste pe străzile Capitalei, pe linia 381

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anunţat că două autobuze electrice produse de compania chineză BYD intră de miercuri în teste pe străzile Capitalei, pe linia 381.

Autobuzele vor fi testate timp de două luni, pe linia 381, pe traseul Piața Reșița — Piața Sudului — Piața Unirii — Piața Universității — Piața Romană — Piața Victoriei.

Puse la dispoziție pentru testare de reprezentanții Cefin Trucks, în baza unui acord exclusiv de reprezentare oficială în România a producătorului chinez, autobuzele BYD model K9 sunt 100% electrice și funcționează cu baterii reîncărcabile, bazate pe o tehnologie de ultimă generație.

Potrivit producătorului chinez de autobuze, atributele cele mai importante ale autobuzului BYD eBus sunt "ecologia și economia".

"Ecologic — este complet nepoluant: zero emisii de CO2 și noxe și zgomot redus față de un vehicul propulsat de motor clasic (termic). Bateriile sunt 100% reciclabile, fără electrolit toxic și fără metale grele. Economic — motorul electric asigură o economie importantă la costurile operaționale — atât la combustibil (energia fiind mult mai ieftină decât combustibilii clasici), cât și la costurile cu mentenanța. Economia totală, calculată pentru utilizarea unui autobuz electric BYD față de un autobuz clasic, pe o durată de viață de 10 ani, este de aproximativ 330.000 euro pentru un singur autobuz. După încă 2 ani de utilizare, economia totală e de aproximativ 580.000 euro pentru un autobuz. Aceasta rezultă însumând toate costurile (preț achiziție, mentenanță, combustibil)”, precizează RATB.

Autobuzul BYD a obținut, la începutul anului 2013, omologarea de tip în Uniunea Europeană, având toate aprobările pentru a fi comercializat în toate statele membre EU fără alte certificări necesare.

Pentru 2015, RATB are prevăzută la capitolul investiții demararea unei licitații pentru achiziționarea unui număr de 500 de autobuze pe un program multinațional de patru ani. RATB ar avea nevoie, pe traseu, de 900 de autobuze, deși acum sunt doar 767. Parcul regiei numără 1.000 de autobuze, însă o parte nu pot fi folosite din cauza lipsei unor piese de schimb.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine