2020-06-03 13:48

Reacția Ministerului Sănătății după accidentul de la Spitalul Colțea

 |  18:27
Reacția Ministerului Sănătății după accidentul de la Spitalul Colțea

După accidentul de joi de la Spitalul Colțea din Capitală, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a precizat că este o situație anormală, iar managementul eficient al unei unități sanitare nu ar trebui să permită un asemenea lucru, transmite Agerpres.

"Acest management al unității, respectiv la Spitalul Colțea despre care vorbim, este în subordinea Administrației Spitalelor Municipiului București, respectiv în subordinea autorităților locale, adică Primăria Generală a Capitalei. Aceste două autorități sunt primele care au atribuții și răspunderea să verifice și eventual să sancționeze managementul unei unități aflate în subordinea lor", a declarat presei Colintineanu.

El a adăugat că acest lucru nu înseamnă că Ministerul Sănătății este "impasibil, că nu îi pasă, că nu-l interesează sau că și-a luat mâna" de pe spitale, precizând că MS va face un control la Colțea în cel mai scurt timp.

"Departe de noi această atitudine și departe de realitate aceste afirmații și vreau să spun asta cât se poate de clar: Nu e normală situația, regretăm situația în care au ajuns pacienții și medicii. Există anumite restrângeri apropo de verificări, în sensul în care DSP București nu are electricieni sau aparatură medicală să meargă să verifice dacă firele sunt încurcate sau dacă siguranțele sunt puse bine. De asemenea, Corpul de control al ministrului Sănătății se află în aceeași situație, singurele lucruri pe care le poate verifica sunt derularea contractelor de achiziții și de mentenanță. Este posibil și luăm în calcul includerea acestei tematici la controlul pe care l-am anunțat deja de multă vreme, la Spitalul Colțea", a arătat Colintineanu.

Potrivit acestuia, controlul a fost întârziat de procedurile legale în vigoare care prevăd că membrii Corpului de control al MS nu intră într-un spital care nu este în subordinea directă a sa, fără un reprezentant al autorităților locale și fără hârtiile aferente.

"Această hârtie a sosit, controlul urmează să fie organizat în cel mai scurt timp și urmează să luăm în considerare să fie introdusă și verificarea acestor documente și contracte în tematica viitoare", a susținut Colintineanu.

Doi medici și un pacient au fost electrocutați, joi, în timpul unui intervenții chirurgicale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine